Cartofi rondele copti la air-fryer
Se fac exact ca si cartofii cubulete la air-fryer sau cartofii wedges la air-fryer. Acestia ies putin mai crocanti, mai ales daca sunt taiati mai subtiri. Foarte gustosi si se fac rapid. Sunt ideali pentru o cina sau chiar un pranz de post - ori, pentru o garnitura la friptura.
Ingrediente pentru 2 portii
- 600 g cartofi (cam 4 cartofi medii)
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de usturoi granulat
- 1/2 lingurita boia dulce
- 1/4 de lingurita piper macinat
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 2 linguri de ulei
Ca si la retetele amintite, curat cartofii, ii spal si ii tai felii de cam 1/2 de centimetru grosime. Daca sunt mai mari, ii tai in doua pe lung si apoi ii tai felii, Ii pun intr-un castron si ii acopar cu apa.
Apoi pornesc air-fryerul, sa se preincalzeasca la 200 C, timp de 5 minute. Las cartofii sa stea in apa.
Pregatesc plicurile cu condimente. Cand e aproape gata sa sune air-fryerul ca e preincalzit, scurg apa de la cartofi si sterg feliile cu un servet de bucatarie sau cu servete de hartie.
Trebuie sa fie uscati, pentru ca sa adere mai usor condimentele pe suprafata fiecarei felii. Presar sare, usturoi granulat, piper, boia, chimen si torn uleiul, apoi amestec bine cu o lingura, pana cand fiecare felie e bine condimentata.
Cartofii sunt tapetati bine cu condimente si sunt gata sa fie pusi la copt in air-fryer.
Vars cartofii in cosul air-fryerului si il bag in aparat. Pornesc cronometrul la 20 de minute, la aceeasi temperatura de 200 C.
Dupa 10 minute, scot cosul si il misc in asa fel incat sa salte cartofii si sa se intoarca si pe partea cealalta. Apoi bag cosul inapoi pana la terminarea timpului. Cand sunt gata, scot cosul si vars cartofii in farfurie. Ii servesc cu o salata de rosii, de salata verde, de varza murata sau de varza simpla, de castraveti sau o salata tzatziki.
Cat de buni sunt si ce repede si usor se fac!
Pofta buna si voua!
Comentarii
Trimiteți un comentariu