Cartofi cubulete copti la air-fryer


Fac parte dintre cei carora le plac cartofii prajiti mai mult decat orice friptura si nu as zice nu sa mananc la orice ora cartofi prajiti - ceea ce am si facut, de cand ma stiu. Dar acum am ajuns la o varsta la care trebuie sa tin cont de colesterol, trigliceride, tensiune arteriala si alte chestii la fel de plictisitoare, dar foarte importante pentru sanatate, de aceea cartofii facuti la air fryer sunt ideali, mai ales pentru ca se pot face si fara ulei si sunt la fel de gustosi. In 20-25 de minute sunt gata rumeniti, crocanti la exterior si moi la interior. Cu o salata de rosii si putina branza tofu deasupra, reprezinta un pranz deosebit, gustos si sanatos in zilele de post.


Ingrediente pentru 2 portii

- 4 cartofi mari

- 1/2 lingurita de sare

- 1 lingurita de usturoi granulat

- 1/2 lingurita de boia dulce

- 1 varf de lingurita de chimen macinat

- 1 lingura de ulei 


Curat cartofii, ii spal si ii tai in cubulete. Ii pun in apa timp de 5 minute ca sa iasa amidonul din ei si astfel sa se faca crocanti la suprafata.


In acest timp pornesc aparatul air fryer si il setez la 200 C pentru 5 minute, pentru a se preincalzi. 


Cand s-a preincalzit aparatul, scurg apa din castronul in care au stat cartofii si ii asez pe un servet de bucatarie sau pe 2-3 servete de hartie. 


Ii sterg bine, ca sa fie uscati si apoi ii pun intr-un castronul mai mare, unde sa ii pot amesteca cu mirodeniile.


Pun deasupra cartofilor 1 lingura de ulei, sare, piper, usturoi granulat si boia. Apoi amestec usor cu o lingura, pana cand toti cartofii sunt acoperiti de mirodenii.


Apoi ii vars in cosul aparatului, ii intind uniform pe toata suprafata si bag cosul in aparat. 

Setez air fryerul la aceeasi temperatura de 200 C pentru 20 de minute si pot sa imi vad linistita de alta treaba. 


Intre timp imi fac o salata de rosii si scot branza tofu. Cand e gata, air fryerul scoate un sunet de clopotel si se opreste. Scot cosul din aparat si vars cartofii pe o farfurie. Presar branza tofu faramitata peste cartofi.

Servesc cartofii cu salata de rosii sau cu salata verde. E o combinatie sanatoasa si nu e nociva, cum sunt cartofii prajiti in ulei, dar gustul e acelasi.


Pofta buna si voua!

Comentarii

Postări populare