Cartofi wedges prajiti la air-fryer

Se fac la fel ca si cartofii cubulete la air-fryer, doar ca se taie pe lung. Sunt mult mai gustosi decat cartofii wedges la cuptor si se fac si mai repede, ba chiar si mai usor. 

Ingrediente pentru o portie

- 600 g cartofi (cam 4 cartofi medii)

- 1 lingura de ulei

- 1/2 lingurita de sare

- 1 lingurita de usturoi granulat

- 1/2 lingurita de boia dulce

- 1 varf de lingurita de chimen

- 1 varf de lingurita de piper

Ca si cartofii cubulete facuti la air-fryer, intai curat cartofii de coaja, ii spal, ii tai in doua si apoi felii pe lungimea cartofului. Pornesc air-fryerul sa se incazeasca la 200 C pentru 5 minute. Apoi pun intr-un castron si ii acopar cu apa, ca sa mai iasa amidonul din ei. 

Cand aparatul s-a incalzit, scurg cartofii de apa si ii sterg cu servete de hartie.

Apoi ii dau cu condimente si ulei. 

Ii amestec bine si ii vars in cosul air-fryerului, pe care il imping inapoi in aparat. Setez cronometrul la 20 minute.

Eu am functia de air-fryer la cuptorul electric si acum pot sa fac o cantitate dubla de cartofi deodata, pentru ca ii pun in tava de aragaz, pe o foaie de copt. Pot sa fac si cartofi dulci, in acelasi fel.

La 10 minute, scot cosul si il misc astfel incat sa se amestece cartofii, la fel cum fac cu tigaia cand amestec ceapa si legumele. Ideea e sa scot la suprafata cartofii de la fund, ca sa se coaca bine si aceia.

Dupa inca 10 minute, cand aparatul bipaie, cartofii sunt gata si ii putem manca. Pentru inca o portie, pregatesc cartofii in timp ce se fac primii.

Cartofii wedges facuti la air-fryerul din cuptor nu mai trebuie intorsi si sunt gata tot in 20 de minute.


Si cartofii dulci si cei simpli se fac la fel de bine si in acelasi timp.



Servesc cartofii ca garnitura la o friptura sau ca fel de mancare de post cu branza tofu si marar deasupra, cu o salata de rosii alaturi. 

Sunt deliciosi!

Sunt foarte buni ca garnitura la o fru=iptura sau la chiftele, alaturi de muraturi. Eu am avut aici conopida murata.

Mie imi plac si cu ketchup. 


Chiar si fara branza tofu sunt deliciosi, mai ales daca ii amestec si cu cartofi dulci!

Pofta buna si voua!

Comentarii

Postări populare