Piftie de curcan
.

Ingrediente pentru 10-12 portii
- 2 aripi mari de curcan, de obicei congelate
- 50g gelatina ( 5 plicuri de gelatina Dr. Oetker)
- 1 ceapa, 1 morcov
- cateva boabe de piper
- 1 foaie de dafin
- 2-3 catei de usturoi
Pun aripile de curcan la fiert in apa, atat cat sa le acopere, la foc mare. Cand da in clocot, iau spuma si adaug 1 lingura de sare. Las la fiert la foc mic, cu capacul deasupra, pana cand se ia carnea de pe oase si scade zeama cam la jumatate. De obicei imi raman cam 2 litri de zeama. Scot carnea pe o farfurie ca sa se raceasca.
Pun 1/2 litru de zeama intr-o craticioara mai mica si o las la racit afara sau o racesc eu in apa rece, adica pun craticioara in chiuveta cu apa rece si amestec cu o lingura in craticioara, pana se raceste. Apoi adaug gelatina in zeama rece si o las o jumatate de ora sa se inmoaie. Pun inapoi in oala zeama cu gelatina si incalzesc putin - daca s-a racit zeama din oala - ca sa se dizolve gelatina in toata zeama.
Atentie : nu se fierbe zeama cu gelatina, altfel gelatina isi pierde proprietatile!
Pisez usturoiul si il pun in zeama, apoi strecor zeama printr-o strecuratoare in care pun tifon sau vata, ca sa ramana zeama clara, exact ca la piftia de porc.
Formele de tarte sunt numai bune pentru o bucata de piftie decorata cu legume.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu