Pulpa de porc la cuptor
De data asta am facut friptura putin diferit decat pana acum. Am invatat un truc ca sa nu mai tin cuptorul aprins vreme de 3 ore si mai bine, dar friptura sa se faca totusi moale : acopar carnea cu o folie de aluminiu, cum fac si la curcan. M-am inspirat si din reteta fetelor de la savoriurbane care adauga si 1 ceapa taiata pestisori si 2-3 catei de usturoi tocati pe langa carne - nu infipti in bucata de carne, cum faceam inainte. Este aceeasi metoda ca si la pulpele de pui la cuptor, de aceea am adoptat-o imediat. De obicei mai adaug si cativa cartofi taiati pe langa friptura, ca sa avem si garnitura gata facuta.
Am condimentat friptura de pulpa de porc si cu un amestec de condimente pe care l-am descoperit tot pe savoriurbane. Fetele il folosesc pentru gratar, dar eu am incercat si pe friptura de porc. Pentru asta a trebuit sa tapetez bucata de carne cu condimente, cu o zi inainte de a o face la cuptor.


Dar pot sa condimentez si doar cu sare, piper si cimbru, pe care le pun direct pe carne, fie cu o zi inainte, fie chiar inainte de a o baga la cuptor. Cand am dat carnea cu amestecul de condimente, am pus-o intr-o folie de plastic si am lasat-o in frigider pana a doua zi.
Apoi am inlaturat folia si am razuit condimentele de pe bucata de carne, ca sa nu fie gustul lor mai puternic decat gustul de carne. Ba chiar am sters carnea si cu un servetel!


Fiind pentru Revelion, nu am pus cartofi si nu mai adaugat nici usturoi si nici ceapa. Amestecul de condimente contine si usturoi si ceapa, deci carnea urma sa aiba gust bun.
Am pus inca de la inceput 100 ml apa, apoi am acoperit carnea cu folie, pe care am strans-o bine pe langa marginea tavii.
Am incalzit cuptorul la 200 C (potrivit spre mare). Am pus tava in cuptor si am lasat-o 1 ora la 200 C, apoi am scos folia si am micsorat focul la 180 C (foc mic). Simpla sau cu cartofi, metoda de preparare e aceeasi pentru pulpa de porc la cuptor.
Asa arata cand pun cartofi, ceapa si usturoi.


Am lasat carnea neacoperita inca o ora in cuptor si am uns carnea cu zeama din tava, cam la 10 minute o data, pana cand s-a inmuiat carnea si a intrat furculita bine in ea. Cand pun si cartofi, incerc si cartofii cu furculita.


Am taiat felii si am savurat friptura cu muraturi de-ale noastre.
Noua ne place foarte mult friptura de pulpa de porc si cu cartofi.
Pofta buna si spor la treaba!
Comentarii
Trimiteți un comentariu