Pulpe de pui la cuptor
Nu am facut prea des pulpe de pui la cuptor in tava, ci mai mult la grill. Acestea ies putin cam "scoarta" - cum ar spune sotul meu - de aceea am hotarat sa incerc si reteta fetelor de la savoriurbane, cu ceapa, usturoi si suc de rosii. Este un fel de ostropel facut la cuptor, care se face simplu si fara bataie de cap, dar e foarte gustos.
Ingrediente pentru 4 portii
- 4 pulpe de pui
- 2 cepe, rosie si alba
- 2-3 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 1/2 de cana de suc de rosii
- sare, piper
- folie de aluminiu
Am spalat pulpele si le-am taiat pe din doua, pe incheietura pulpei, adica acolo unde se imbina cele doua oase ale pulpei si de unde rupem copanul pe din doua, cand e gatit.
Am pus un pat de ceapa taiata pestisori pe fundul cratitei.
Am asezat pulpele deasupra, apoi am taiat alta ceapa peste pulpe. Am facut intocmai ca in reteta, cu ceapa alba sub pulpe si cu ceapa rosie deasupra. Am curatat si usturoiul si l-am taiat feliute, peste pulpe.
Am pus sare si piper, dupa gust si am adaugat 1/2 de cana de suc de rosii.
Am acoperit cratita cu folia de aluminiu si am bagat-o la cuptor, la foc mare de 250C, pentru o ora. Am potrivit focul sa vina din partea de jos a cuptorului.
Dupa o ora, am scos cratita, am scos folia si am intors pulpele pe partea cealalta.
Daca sunt mai multe, se pot face si intr-o tava.
Comentarii
Trimiteți un comentariu