Felii de mar in aluat frantuzesc de post
Este un desert simplu si usor de facut, pentru zilele de post, asemanator cu merele coapte in aluat fraged de post, doar ca acesta se face mai repede. L-am gasit pe Instagram si mi-a atras imediat atentia, pentru ca imi plac foarte mult deserturile cu mere. Eu folosesc aluatul fraged de la Lidl, care e foarte bun si pentru pateuri cu ciuperci, dar si pentru pateuri cu branza sau tarta Tatin de post.
Ingrediente pentru 6 bucati- 2 mere foarte mari
- 6 lingurite de zahar
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 folie de aluat fraged puff pastry rece, din frigider
Pregatesc tava de aragaz, in care pun o folie de copt. Aleg de obicei mere mari rosii, Crimson red sau Crimson snow, pe care eu le prefer pentru ca sunt mereu foarte proaspete si, mai ales, uriase.
Curat merele de coaja.
Apoi tai felii cu grosimea de 6-8 mm, incepand fie de la codita, fie de la mustati.
Scot cotorul cu o forma rotunda de fursecuri, indeajuns de mare incat sa decupeze tot mijlocul.
Las feliile de mar pe o farfurie.
Scot aluatul direct din frigider si il desfac, apoi il intind pe masa.
Tai fasii de cam 2 cm latime, cu o rola de pizza sau cu un cutit, pe latimea foii de aluat.
Scot o fasie de aluat, care nu e foarte lunga, pentru a o putea infasura usor, pana nu incepe sa se inmoaie de la caldura mainii si a bucatariei. Daca se incalzeste, aluatul fraged devine lipicios si e greu de manevrat.
Iau o felie de mar si infasor o fasie de aluat pe ea, introducand-o cu grija prin mijloc, astfel incat sa nu se rupa. Chiar daca se rupe, pot sa lipesc capetele unul de altul.
Daca nu se acopera felia cu o singura fasie, mai iau una si o infasor, pana cand acopar toata felia de mar.
Pun feliile infasurate in aluat pe foaia de copt in tava.
Cand termin de infasurat toate feliile, presar cate o lingurita de zahar pe fiecare, astfel incat sa acopar toata suprafata de aluat.
Apoi presar si scortisoara deasupra. Daca nu e post, pot sa dau intai cu ou batut peste aluat si apoi cu zahar si scortisoara.
Dau tava cu feliile de mar la frigider pana cand se incalzeste cuptorul.
Pornesc cuptorul sa se incalzeasca la 220C, cu focul si de sus si de jos. Cand s-a incalzit cuptorul, scot tava cu feliile de mar in aluat din frigider si o dau la cuptor, la foc de 220C, pentru 15 minute.
Cand s-au rumenit, scot tava si opresc focul la cuptor.
Las feliile de mar in aluat sa se racoreasca si apoi le pot servi. Nu ies toate perfecte de la inceput, dar sunt la fel de bune, chiar si daca sunt mai strambe.
Sunt foarte gustoase si pufoase, iar merele sunt moi si zemoase.
Pofta buna si voua!
Comentarii
Trimiteți un comentariu