Rosii umplute cu salata de somon afumat cu maioneza de post

 

Este un aperitiv de mare efect la o masa festiva, dar si la un mic dejun sau o cina obisnuita, cand vrem sa ne rasfatam, chiar si in zilele de post cu dezlegare la peste. Le fac la fel cum fac si rosiile umplute cu salata de macrou afumat cu maioneza sau rosiile umplute cu salata de vinete. Pot sa le fac si de dulce, cu maioneza din oua, dar si de post, cu maioneza vegetala, in zilele cu dezlegare la peste. Eu prefer sa le fac atunci cand e dezlegare la peste, pentru ca sa mai diversific meniul de peste.

Ingrediente pentru 2 portii

- 4-5 linguri de salata de somon afumat cu maioneza de post

- 5-6 rosii medii spre mici


Tai un capac la fiecare rosie si le scobesc cu o lingurita, scotand miezul afara, direct intr-un castron. Le folosesc la ciorba de crap sau la dorada cu rosii si lamaie in folie de aluminiu la cuptor.

Pun cate o lingurita-doua de salata de somon afumat cu maioneza in fiecare rosie, impingand usor salata, ca sa intre bine in interior. Pun capacul deasupra si e gata. 


Cat de bune sunt aceste rosii umplute si cat de bine arata! 

Pentru unii (cum ar fi sotul meu!) poate parea nepotrivita combinatia de rosii cu peste, dar chiar sunt delicioase!

Pofta buna si voua!


Comentarii

Postări populare