Rosii umplute cu vinete



Acest adevarat deliciu este un aperitiv foarte apreciat in familia noastra in zilele de vara, dar si in cele de iarna, atunci cand am vinete coapte la congelator pentru a face salata de vinete, iar rosiile le cumpar de la supermarket.
Fie vara, fie iarna, salata de vinete se face la fel...poate mai repede iarna, pentru ca vinetele sunt deja coapte.


Ingrediente pentru 4 rosii umplute

- 4 linguri de salata de vinete
- 4 rosii potrivite

Pentru decor

- cateva frunze de marar
- ardei gras verde sau castravete

Rosiile trebuie sa fie potrivite spre mici, ca sa nu te saturi dintr-una, ca poate mai vrei inca una sau un alt aperitiv. Tai un capacel la fiecare rosie in dreptul coditei, apoi scot miezul cu o lingurita.


 

Nu arunc miezul si zeama care curge din rosie, ci le pastrez intr-un castron, pentru o tocanita sau o supa de rosii cu orez.

 

Umplu rosiile cu salata de vinete cu ajutorul unei lingurite, apoi le pun capacelul deasupra.

 

Ca sa arate mai bine, pot sa decorez cu cateva fire de marar, pe care le asez ca un par pe sub capacul rosiei.
Sau pun cate un bastonas de castravete, taiat pe lung si rosia arata deja apetisant.


Pot sa umplu si o jumatate de rosie, asa cum am facut cand aveam niste rosii prea mari. Le-am pus ca decor un mot dintr-o rosie cherry.

 

Pofta buna!

Comentarii

Postări populare