Ciorba de crap
Ingrediente pentru 2-3 portii
- capul, coada si burta de la un crap
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 1 pastarnac mic
- 1 radacina de patrunjel
- 1 bucata de telina mica
- 1 lingura de orez
- 1 legatura de leustean
- 1 cana de suc de rosii sau rosii tocate
- 1 litru de bors
Intai curat pestele de solzi cu ajutorul unei lingurite, cu care trag solzii, de la coada spre capatana. Fac asta doar in chiuveta, altfel as umple toata bucataria de solzi!
Curat matele, dupa ce am taiat burta pestelui cu un cutit bine ascutit.
Bag mana in interior, spre cap si apuc matele, pe care le trag afara.
Pun apa la fiert, cam cat sa acopere bucatile de peste cand le voi pune in oala. In functie de cat de mare e capul pestelui aleg o oala mai mare sau mai mica. Pentru un crap de 3 kg imi trebuie o oala de 3 litri, pe care o umplu pe jumatate, ca sa aiba loc zarzavatul si apoi bucatile de peste. Trebuie sa ramana loc sa adaug si sucul de rosii si bors.
Curat zarzavatul de ciorba si il toc marunt in bolul robotului de bucatarie.
Apoi il pun in oala cu apa, impreuna cu orezul ales si spalat si cu o lingurita (sau o lingura, depinde de oala) de sare.
Las sa fiarba in oala coperita cu capac, timp de 1/2 ora. Cand orezul e fiert, pun capul, burta si coada pestelui in oala si il las sa fiarba la foc mic 10 minute.
Fac o mamaliga si servesc ciorba cu mamaliga.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu