Salata de somon afumat cu maioneza de post
Se face la fel ca si salata de macrou afumat cu maioneza. Insa e si mai bine cu somon afumat, pentru ca acesta e fara oase si deci pot sa fac salata mult mai repede. Este foarte gustoasa si foarte potrivita ca aperitiv, la o masa festiva, dar si ca gustare la o cina sau chiar la micul dejun, mai ales intr-o zi de post cu dezlegare la peste. Eu fac maioneza de post din mustar, dar si maioneza din zeama de naut. Dar acum am gasit maioneza din soia, gata facut, la magazin. Este excelenta si de mare ajutor, atunci cand nu vreau sa mai pierd timpul ca sa fac eu maioneza.
Ingrediente pentru 2 portii- 1 pachet de somon afumat feliat
- 1 ceapa mica
- 2 castraveti acri mici
- 2-3 linguri de maioneza vegetala
- 1 lingurita de zeama de lamaie
- sare si piper, dupa gust
Tai feliile de somon intai in fasii subtiri, apoi in bucatele, cat se poate de marunte. Le pun intr-un castron.
Tai si ceapa tot la fel de marunt, apoi si castraveciorii, la fel ca la salata de boeuf, fara boeuf. Pun totul in castron, peste somon.
Adaug maioneza si amestec cu o lingura.
Pun si o lingurita de zeama de lamaie sau mai putin, depinde cat de acri sunt maioneza si castravetii.
De asemenea, mai adaug sare si un varf de cutit de piper.
Amestec si apoi servesc salata pe felii de paine prajita.
Daca e vara si am rosii (se poate chiar si iarna) pot sa umplu cateva cu salata, acestea fiind foarte gustoase.
Pofta buna si spor la treaba!
Comentarii
Trimiteți un comentariu