Salata de macrou afumat cu maioneza


Cu ani in urma, sotul meu a fost in vizita la un prieten din Germania, in casa caruia a mancat o salata de peste afumat cu maioneza si castraveciori acri, o bunatate! A luat reteta si de atunci a devenit un fel principal la mesele noastre festive. Cu timpul, am aflat ca acest sos in care se pune pestele afumat este unul special si se numeste sos remoulade - acelasi cu care prepar si limba cu sos remoulade.

Ingrediente pentru 4 portii

- 1 macrou afumat
- 1 ou pentru maioneza
- 1 lingurita de mustar
- 1 cana de ulei
- 1/2 lingurita de sare
- zeama de la 1/2 de lamaie
- 1 ceapa rosie de apa
- 2 castraveciori acri



Curat pestele de piele si oase, faramitandu-l in bucatele mici, intr-un castron.



Daca am un file de somon afumat, e si mai bine, pentru ca nu are deloc oase.


Toc ceapa marunt si tai castraveciorii cubulete, apoi le adaug peste pestele faramitat.




Fac maioneza in blenderul robotului de bucatarie si o amestec cu salata.

 

 

Se poate face si o maioneza din mustar ca la salata de legume cu maioneza de mustar atunci cand e dezlegare la peste in timpul postului.



Potrivesc salata sa fie mai acra, ca sa nu ni se aplece de la peste si maioneza.

 

O decorez cu masline si e gata de mancat. Se serveste pe felie de paine proaspata.



O si mai frumoasa prezentare este sub forma de rosii umplute cu salata de macrou afumat cu maioneza.


Pofta buna!

Comentarii

Postări populare