Sos Bechamel


Sosul Bechamel este foarte des folosit in bucatarie, la diverse mancaruri. Poate fi facut fie mai gros - ca la choux-uri, mai subtire - ca pentru lasagna sau  potrivit de gros - ca pentru piureul de spanac. Modul de preparare este exact ca la ciulama, doar ca, in loc de supa de carne se pune lapte.

Ingrediente

- 50 g unt
- 1 lingura de faina
- 250 ml lapte (o cana)

Pun untul intr-o tigaie, la foc mic.


Il las sa se topeasca timp de 10-20 de secunde.


 Cand e topit, adaug faina.



 Amestec bine cu lingura de lemn, pana cand e cuprinsa toata faina in unt si se formeaza un aluat ca o mamaliguta moale.


Adaug cate putin lapte in aluat, ca sa nu se faca cocoloase.


Pastrez restul de lapte in cana si il pun deoparte.


Amestec laptele cu mamaliguta de faina, pana se incorporeaza bine tot laptele.


Aluatul se ingroasa din nou si adaug inca putin lapte. Amestec apasand pe aluat, astfel desfacandu-l pentru a se incorpora mai usor laptele.


Adaug de fiecare data inca putin lapte, dar numai dupa ce s-a incorporat bine cel adaugat anterior, pana cand se formeaza un sos de consistenta unei smantani care curge.


Cand e gata, adaug un sfert de lingurita de sare.


Adaug si 1 varf de lingurita de nucsoara macinata, pentru un gust rafinat.


Amestec sosul bechamel cu condimentele si apoi il pot folosi pentru ce am nevoie : un piure de spanac sau piure de urzici si stevie, ori pentru lasagna.


Spor la treaba!

Comentarii

Postări populare