Salata de mango si avocado
Abia ce am inceput sa ma obisnuiesc cu mango, acest fruct cu gust de piersica si morcov - si chiar imi si place. Ba chiar si sotului meu ii place! Intr-atat de mult ii place, incat nu a zis nu atunci cand i-am povestit despre reteta de salata cu mango si avocado pe care am gasit-o pe Facebook. Sunt niste fete dragute si foarte gospodine, care pun poze foarte apetisante, de cele mai multe ori insotite si de retetele respective. Le-as face pe toate, dar ma rezum la cateva, pe care le pot face si manca. Asa si cu aceasta salata ciudatica, publicata de "Sofies recipes" . Ii spun asa pentru ca, noi, romanii, nu prea suntem obisnuiti cu o salata de fructe si legume amestecate. La noi salata e ori de legume ori de fructe, nu? Insa am descoperit ca unele salate, specifice altor popoare, sunt chiar foarte gustoase, cum ar fi salata libaneza tabbouleh, pe care o ador. Sau, salata cu grapefruit, avocado si file de somon - cine s-ar fi gandit ca e atat de gustoasa? Asadar, obtinand si acordul neasteptat al sotului, am facut salata cu mango si avocado. Ardeiul gras rosu si patrunjelul, plus zeama de lime ii dau un gust delicios, dar cel care ii da gustul salatei e mango, care predomina in aceasta salata. Cu siguranta o voi mai face, e mult prea buna!
Ingrediente pentru 2 portii
- 1 mango- 1 avocado
- 1 ceapa rosie
- 1/2 ardei gras rosu
- 2 lime
- 1 legatura de patrunjel tocat
- 2-3 linguri de ulei de masline
- piper macinat
Salata se face foarte simplu - cum ar spune raposata mea bunica : ca orice salata! Spal bine ardeiul si il tai in doua, apoi in felii groase
Le tai in cuburi, pe care le pun intr-un castron.
Tai un avocado in doua si ii scot samburele . Scot apoi fiecare jumatate cu o lingura.
Tai jumatatile in felii, pe care le pun in castron.
Curat mango de coaja si il tai felii mari, taind usor pe langa sambure.
Apoi le tai in cuburi mari, pe care le pun in castron.
Curat ceapa si o tai felii.
Le pun peste mango si avocado.
Tai o lime in felii groase de cam 3 mm si apoi tai feliile in doua.
Le pun in salata.Curat frunzele de patrunjel si le toc marunt, apoi le vars in castron.
Tai si cealalta lime in doua si storc fiecare jumatate peste salata. Folosesc mai bine storcatorul de citrice, ca sa-mi fie mai usor si apoi vars zeama in salata.
Pun sare si ulei de masline.
Amestec usor su o lingura si cu o furculita, astfel incat sa nu storcesc bucatile de mango si avocado.
La sfarsit, presar piper macinat deasupra.
Apoi servesc salata, impartind-o in doua. Cand e post, o mancam simpla, la cina. In zilele fara post, o servesc ca garnitura, alaturi de o friptura. Este delicioasa! Zeama de lime face toti banii, ii da un gust nemaipomenit salatei.
Pofta buna si voua!
Comentarii
Trimiteți un comentariu