Salata Tabule (Tabbouleh) fara bulgur

Este o salata delicioasa, originara din Liban. Reteta originala spune ca aceasta salata se face din mult patrunjel, cateva rosii, ceapa tocata, ceva menta, suc de rodie si bulgur sau cuscus. Reteta pe care o am eu de la Jamie Oliver contine, in loc de bulgur, ardei gras de 3 culori si se mananca cu hummus. Eu am incercat-o si e delicioasa. Dar, mai ales, se face imediat. Gustul de rodie dulce cu acreala lamaii si a rosiilor, cu gustul de patrunjel, e deosebit, foarte proaspat si e delicios impreuna cu hummus si cu lipii libaneze.

 Ingrediente pentru 2 porti

- cate 1 ardei galben, rosu si verde

- 1 castronel plin de patrunjel tocat (cam 3-4 legaturi)

- seminte de 1/2 de rodie

- 3 rosii cherry tocate

- 1 ceapa mica sau cateva fire de ceapa verde

- 1/2 de lingurita de sare (dupa gust)

- coaja si zeama de la o limeta (sau o lamaie simpla, dupa gust)

- 3-4 linguri de ulei de masline

Am taiat ardeii in fasii si apoi in cubulete. I-am pus intr-un castron. 

Am tocat marunt si rosiile si apoi ceapa si frunzele de patrunjel.

Am pus sare. Pentru ca sotului meu nu ii place limeta, care e putin amara, am pus doar zeama de lamaie simpla, nu si coaja, strecurata prin sita, ca sa nu cada samburi. 

Am pus si uleiul de masline si am amestecat totul.

Am scos semintele de rodie din jumatate de fruct si le-am pus peste restul ingredientelor.

Am servit salata pe o farfurie alaturi de hummus, cu lipii libaneze.

Pofta buna!

Comentarii

Postări populare