Sos tartar

Sosul tartar se foloseste pentru a da gust unor carnuri, in special a celor din peste. Are in componenta maioneza si castraveciori acri, plus capere, frunze subtiri de cepsoara(chives), iaurt, plus patrunjel. Asemanator cu sosul remoulade, in mod normal nu contine mustar. Insa, trebuie sa recunosc ca eu fac orice maioneza cu mustar, asa ca si sosul meu tartar e mai neaos si contine mustar. Daca e post, atunci maioneza e de post, facuta din zeama din conserva de naut, mazare sau fasole. Desigur, nu mai adaug iaurt in acest caz. Ideea e ca sosul tartar e foarte gustos, chiar si reinterpretat, ca sa zic asa. Eu il folosesc foarte bine cu fileul de somon , dar si cu placinta de peste si creveti, careia ii da un gust deosebit.

Eu fac sosul tartar din 2 linguri de maioneza (pe care o fac eu acasa, in blender), la care adaug o lingura de iaurt si un castravecior taiat marunt, in cubulete.


Adaug si o lingura de patrunjel tocat marunt. Amestec usor si gata sosul.

Il torn pe bucata de peste, pe care pot sa il servesc ca atare sau cu o garnitura de piure de mazare cu menta.


Pofta buna si spor la treaba!

Comentarii

Postări populare