Pilaf cu pui


Se face ca si pilaful de pui-gaina, care, de fapt, e tot un fel de pilaf de pui. Acela, insa, era mai mult gaina, care necesita mai multa fierbere, fata de pilaful de pui-pui. Glumesc, desigur! Puiul e pui, si atat! E o carne frageda, care se gateste repede si e foarte gustos, mai ales daca puiul e unul hranit cu porumb si nu cu "concentrate". Eu obisnuiesc sa iau un pui galbior, care se gaseste acum si in supermarket. Gatesc o ciorba de pui din spinari si aripi si un alt fel de mancare din piept si copane. Daca se intampla sa fie pilaf, de obicei e atunci cand nu am timp prea mult la dispozitie. Pilaful se face singur si nu trebuie sa curat si sa toc multe legume. Iar cand e gata, e delicios.

Ingrediente pentru 4-6 portii

- pieptul si copanele de la un pui de 1,5-2 kg

- 1 cana de orez

- 2 cani de apa

- 1 morcov mic

- 1/2 de ardei gras (poate fi rosu sau galben)

- 1 ceapa

- 1 bucata de telina

- o mana de mazare (cine vrea)

Pot sa fac orezul amestecat cu legumele tocate, ca si la pilaful sarbesc sau pot sa fieb legumele separat si sa adaug doar supa de legume in orez, pentru a-i da gust. Eu aleg sa pun legumele direct in orez, pentru a-i da si mai mult gust. Toc marunt toate legumele si le pun sa fiarba cu orezul si 2 cani de apa, intr-o cratita. Daca pun mazare proaspata sau congelata, o pun odata cu celelalte legume, sa fiarba. Insa daca am mazare din conserva, o pun abia dupa ce au fiert legumele si s-a umflat orezul - inainte de a baga pilaful in cuptor. Ca sa fie frumos colorat, pun ardei rosu si galben. Daca am nevoie sa fac o cantitate mai mare (ca pentru o pomana) vars pilaful intr-o tava. NU e nevoie de ulei, pentru ca se va scurge grasimea de la pui in pilaf.


Ca si la pilaful sarbesc pun o cana de apa in pilaf, pentru ca orezul sa se umfle bine, fara sa fie uscat. 

Amestec usor in pilaf si il nivelez.

Cand pilaful e gata de bagat in cuptor, asez bucatile de pui deasupra, ca si la pilaful de pui-gaina. Nu e nevoie sa fierb puiul inainte, ca la pilaful de pui-gaina, pentru ca acesta se coace repede la cuptor, fiind mai fraged decat gaina.

In tava incap mai multe pulpe de pui.

Dau pilaful la cuptor la foc maxim de 250 C pentru 30 de minute, pana cand se rumenesc bucatile de pui. Daca am o cantitate mare, pilaful sta cam o ora in cuptor, pana cand se rumenesc frumos pulpele de pui.


Scot pilaful si il asez pe farfurie.

Servesc pilaful cu salata de orice fel.

Pofta buna!


Comentarii

Postări populare