Ciorba de salata cu omleta, costita prajita si smantana
Ingrediente pentru o oala de 3 litri
- 2 salate mari
- 1-2 legaturi de ceapa verde
- 1 ceapa uscata medie
- 2 linguri de orez
- 1 legatura de leustean
- 1 legatura de patrunjel
- 1 litru de bors
- 1 lingura rasa de sare
- 1-2 oua pentru omleta
- 100 g costita sau kaiser
- smantana, dupa gust
Umplu pe jumatate o oala de 3 litri si o pun sa fiarba la foc mare.
Intre timp, spal salata frunza cu frunza, ca sa nu ramana vreun pic de pamant pe ele, mai ales la cotor si printre pliuri. Asez frunzele una peste alta intr-un castron.
Curat ceapa uscata si o toc marunt.
Cand fierbe apa, apuc mai multe frunze de salata odata (cate imi intra in mana) si le tai fasii, direct in oala.
Dupa ce am pus toata salata in apa clocotita, adaug si ceapa tocata, orezul si sarea.
Las sa dea in clocot si apoi mut oala pe un ochi mai mic, dat la minim. Acopar oala cu capac si las sa fiarba timp de o jumatate de ora, pana ce se umfla bine orezul.
Intre timp, curat ceapa verde si o spal fir cu fir, insistand bine intre frunze, unde poate ramane pamant. Dupa ce s-a fiert bine orezul, toc marunt frunzele de ceapa verde si le pun in ciorba.
Dau focul la mare pana incepe sa clocoteasca, apoi il reduc la minim. Acopar cu capacul si las ciorba sa fiarba inca 10 minute, timp in care se fierb si frunzele de ceapa verde. Apoi adaug borsul si dau focul la mare, pana cand ciorba incepe sa clocoteasca.
Sting focul si adaug frunzele de leustean si patrunjel tocate marunt.
Tai costita in fasii subtiri si le prajesc intr-o tigaie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu