Dorada cu usturoi, lamaie si patrunjel la cuptor


Este un peste delicios, cu o carne alba, foarte gustoasa si cu putine oase. De aceea e destul de scump, dar merita toti banii. Mai facusem dorada cu rosii si lamaie si stiam cat de buna este. De aceasta data, am luat 2 dorade si le-am facut tot la cuptor, dar cu sos de usturoi, lamaie, ulei de masline si patrunjel, la fel ca si pastravii la tava cu usturoi, lamaie si patrunjel la cuptor. Au fost foarte gustoase!

Ingrediente pentru 2 dorade

- 2 catei de usturoi

-  zeama de la 1/2 de lamaie

- 2-3 fire de patrunjel

- 1 lingura de ulei de masline

- 1/2 lingurita de sare

-sare, piper, dupa gust pentru pesti


Am curatat pestii de solzi si apoi de osul amar de la cap, la fel cum curat si crapul pentru ciorba de crap.


Am taiat fiecare peste pe burta si am scos matele, apoi i-am spalat bine cu apa rece.



Am dat drumul la cuptor la foc potrivit de 180C, ca sa se incalzeasca. La cuptorul electric am setat focul sa vina si de sus si de jos.

Am pus pestii in tava de la aragaz, i-am sarat si i-am piperat, presarand sare si piper deasupra. Eu pun sare cam cat iau intre 3 degete pe fiecare parte a pestelui si apoi si in interior. Piper pun si mai putin, pentru ca noua nu ne place prea piperat.

Am facut sosul in blender, in care am pus toate ingredientele si apoi am pornit blenderul la viteza 1, pentru cateva secunde, pana cand s-au macinat bine ingredientele, ca si pentru pastravii la cuptor cu usturoi, lamaie si patrunjel. 

Apoi am pus cu lingura cate putin sos peste fiecare peste, sub ei si in interior.

Am dat pestii la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, pana cand s-au rumenit bine.

Am incercat un peste infigand furculita in el, ca sa vad daca e facut. Furculita a intra usor, asa ca pestii erau gata.


Dorada a fost delicioasa! Este foarte carnoasa si dulce si am mancat pestii cu mare placere, mai ales pentru ca nici nu au multe oase.

Pofta buna si voua!


Comentarii

Postări populare