Crutoane cu unt in tigaie



Aceste crutoane se fac "la castel", ca sa zic asa. Sunt mai de fite si eu le servesc la supa-crema de telina cu smantana si unt, la supa-crema de ciuperci sau la salata Cezar - care chiar ca e de fite! Eu fac crutoane cu unt in tigaie chiar inainte de a le servi, pentru ca nu prea merge sa le tii de pe o zi pe alta. Daca supa e mai multa si mai ramane, a doua zi fac alte crutoane.

Ingrediente pentru 2 portii de crutoane

- 1/2 de franzela sau orice alta paine

- 1 lingura de unt

- 1 lingura de ulei de masline

- sare, piper, dupa gust

Ca si la crutoanele de post, eu folosesc de obicei o paine mai veche, care imi ramane cateodata, pentru ca nu o mai mancam. De multe ori, acesta e motivul pentru care fac o supa-crema de post cu crutoane : pentru ca am o paine mai veche, pe care vreau sa o folosesc cumva, astfel incat sa fie si placuta la gust. Fie ca folosesc o paine veche sau una proaspata, crutoanele cu unt ies la fel de gustoase.  Diferenta e ca e cam greu sa tai in cuburi o paine proaspata, dar cu un cutit bine ascutit, merge. Le fac la fel ca si pentru salata Cezar. Tai cateva felii de paine, vreo 5-6. Le tai in fasii si apoi in cuburi.


Pun o bucata de unt si o lingura de ulei de masline intr-o tigaie destul de mare, in care sa incapa toate crutoanele. O las pe focul mare al aragazului, dat la potrivit spre mic. 


Cand untul e topit, adaug si crutoanele si adaug putina sare.

Tin crutoanele pe foc, amestecand incontinuu cu o lingura sau saltand tigaia, pentru ca crutoanele sa se intoarca si sa se rumeneasca uniform, pe toate partile. 


Cand sunt rumenite peste tot, le servesc la masa si fiecare isi pune cate vrea in supa-crema.

Pofta buna si voua si spor la treaba!

Comentarii

Postări populare