Crutoane cu unt in tigaie
Aceste crutoane se fac "la castel", ca sa zic asa. Sunt mai de fite si eu le servesc la supa-crema de telina cu smantana si unt, la supa-crema de ciuperci sau la salata Cezar - care chiar ca e de fite! Eu fac crutoane cu unt in tigaie chiar inainte de a le servi, pentru ca nu prea merge sa le tii de pe o zi pe alta. Daca supa e mai multa si mai ramane, a doua zi fac alte crutoane.
Ingrediente pentru 2 portii de crutoane
- 1/2 de franzela sau orice alta paine
- 1 lingura de unt
- 1 lingura de ulei de masline
- sare, piper, dupa gust
Ca si la crutoanele de post, eu folosesc de obicei o paine mai veche, care imi ramane cateodata, pentru ca nu o mai mancam. De multe ori, acesta e motivul pentru care fac o supa-crema de post cu crutoane : pentru ca am o paine mai veche, pe care vreau sa o folosesc cumva, astfel incat sa fie si placuta la gust. Fie ca folosesc o paine veche sau una proaspata, crutoanele cu unt ies la fel de gustoase. Diferenta e ca e cam greu sa tai in cuburi o paine proaspata, dar cu un cutit bine ascutit, merge. Le fac la fel ca si pentru salata Cezar. Tai cateva felii de paine, vreo 5-6. Le tai in fasii si apoi in cuburi.
Pun o bucata de unt si o lingura de ulei de masline intr-o tigaie destul de mare, in care sa incapa toate crutoanele. O las pe focul mare al aragazului, dat la potrivit spre mic.
Comentarii
Trimiteți un comentariu