Ciorba de fasole cu ciolan afumat



Ce poate fi mai delicios decat o ciorba de fasole cu afumatura? Poate doar iahnia de fasole cu ciolan afumat! De altfel, si ciorba se face cam la fel, decat ca folosesc toata zeama in care a fiert ciolanul, pe care o adaug in ciorba.  Incerc sa potrivesc cantitatea de fasole cu bucatile de ciolan afumat, ca sa imi ajunga pentru cate portii am nevoie.
Nu e nimic complicat, pentru ca ciorba se face exact ca si ciorba de fasole de post, peste care vars zeama in care a fiert ciolanul si adaug bucatile de carne, gata portionate.

Ingrediente pentru 6 portii

- 1 ciolan afumat potrivit (cam de 1 kg)
- 1 cana de fasole uscata
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 bucata de telina
- 1 patrunjel
- 1 ardei mic
- 1 cana de suc de rosii
- 1 lingurita de sare
- 1 legatura de leustean
- 1 cana de bors
- 1 catel de usturoi
- putin cimbru faramitat

Fierb ciolanul separat, intr-o oala in care intra bine, exact ca si la varza cu ciolan sau la fasolea cu ciolan.


Cand e fiert, cam dupa vreo 2 ore, il scot pe o farfurie sa se racoreasca putin, ca sa il pot taia in bucati.


Intre timp, pun si fasolea la fiert si fac ciorba de fasole, exact dupa reteta de ciorba de fasole de post, doar ca nu mai adaug atat de multa apa, ci jumatate din cantitate, cat sa acopere fasolea.


Cand ciorba de fasole e aproape gata, iar legumele sunt fierte, adaug zeama in care a fiert ciolanul, sucul de rosii si borsul.

 

 

Dau la foc mare ca sa inceapa sa clocoteasca ciorba. Adaug si catelul de usturoi, pisat prin aparatul special, si putin cimbru.

  

Gust de sare si rup carnea in bucati mai mici.

 

Adaug leusteanul tocat.


Pentru ca am facut ciorba de fasole intr-o oala mai mica, in care nu ar mai fi intrat si carnea, a trebuit sa pun toata ciorba inapoi in oala in care a fiert ciolanul.

 

Apoi am adaugat si carnea.


A fost delicioasa, mai ales cu ardei iute, dar si cu ceapa.

 

Pofta buna si spor la treaba si voua!


Comentarii

Postări populare