Rulouri de tortilla cu zacusca, avocado, salata si ardei gras (de post)

 Tortilla a devenit indispensabila in meniurile noastre si e chiar de mare ajutor, fiind gata facute. Pun doar cate ceva in ele si gata micul dejun. De obicei fac rulouri de tortilla cu crema de branza, somon afumat, salata si ardei gras, dar intr-o zi de post, in care nu mai aveam destula zacusca pentru 2 portii, m-am gandit sa o inmultesc, cu ce mai aveam prin frigider. Mi-am facut un mic inventar si am constatat ca aveam  un avocado, un ardei gras rosu, putin baby-spanac si salata verde. Am facut astfel un mic dejun mai deosebit si foarte sanatos.

Ingrediente pentru 2 portii

- 2 foi de tortilla

- 2 linguri de zacusca

- 2 maini de baby-spanac

- 1 ardei gras

- 2 foi de salata verde

- 1 avocado

- sare, piper, dupa gust

Intai am curatat si apoi am pasat avocado, la fel ca si pentru guacamole

Am spalat ardeiul si l-am taiat in felii subtiri. 

Apoi am rumenit foile de tortilla, timp de cateva secunde pe fiecare parte, ca la rulourile de tortilla cu somon afumat, crema de branza, ardei gras si salata verde. Le-am pus intr-o tigaie mai mare, la foc potrivit spre mare si am tinut foaia pe fiecare parte timp de 4-5 secunde. Le-am pus apoi pe o farfurie si am inceput sa le montez.


Am pus o lingura cu varf de zacusca, pe care am intins-o uniform pe toata foaia. 


Am pus foi de baby-spanac pe toata foaia, peste zacusca. Apoi am asezat foaia de salata verde iceberg. 

Am intins jumatate din avocado peste salata. Apoi am pus fasii de ardei gras deasupra.


Am rulat foaia de tortilla.


Am servit rulourile de tortilla impreuna cu ceai, ca la orice mic dejun. 

Au fost delicioase si chiar ne-am saturat.

Pofta buna si voua!

Comentarii

Postări populare