Rulouri de tortilla cu crema de branza si somon afumat


Ca si sendvisurile cu somon, avocado, hrean si ou, aceste rulouri sunt o gustare deosebita si foarte satioasa, potrivita mai curand pentru un mic dejun. De altfel, noi asa le mancam, la micul dejun. Le fac rapid, in 10 minute si le mancam tot atat de rapid!

 Ingrediente pentru 2 portii

- 4 foi de tortilla

- 1 cutie de crema de branza de 125 g

- 1 legatura de marar tocat

- 2 pachete de somon afumat feliat

- 4 maini de frunze de spanac sau cateva frunze de salata verde

- 1 ardei gras rosu sau kapia


Pun pe foc mic o tigaie mare in care pun fiecare foaie de tortilla pentru cateva secunde, pe fiecare parte, ca sa se rumeneasca putin. 

Pe masura ce le scot din tigaie, le asez pe o farfurie. Imi pregatesc toate ingredientele, pentru a le avea a indemana.


In acest timp, pregatesc ardeiul gras (sau kapia) pe care il spal, il tai in doua si ii scot cotorul, apoi il tai fasii. 


Amestec crema de branza cu mararul, direct in cutie sau intr-un castronel. Cea mai buna e Philadelphia, dar am gasit la Lidl una la fel de buna, cu mai putini bani.

Incep sa le umplu cu ingredientele pe care le asez pe toate impreuna, ca sa le am la indemana. 

Umplu pe rand fiecare foaie de tortilla. Pun cate 1/4 din crema de branza si o intind pe toata foaia.

Pun peste crema de branza felii de somon afumat, atat cat sa acopere toata suprafata. Aici depinde de gustul fiecaruia : mie nu imi place sa fie prea mult somon, asa ca imi pun mai putine felii.


Apoi asez frunze de spanac sau salata verde peste somon, cat sa acopere toata foaia de tortilla.



Peste spanac asez fasii de ardei gras rosu, pe orizontala, ca sa pot infasura usor foaia.


Rulez foaia de tortilla si trec la urmatoarea.


Le pun pe un platou.

Daca e timp, pot sta la frigider o jumatate de ora. Se pot servi intregi sau taiate felii. Oricum ar fi, sunt delicioase!

Pofta buna si voua!

Comentarii

  1. Rulourile acestea merg facute si cu lipii arabesti? Este vreo diferenta majora intre ele si foile de tortilla?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare