Sendvis cu somon, avocado, hrean si ou posat

Din cand in cand ne place sa mancam ceva mai deosebit. Iar daca se poate sa fie si sanatos, e si mai bine. Asa sunt aceste sendvisuri foarte gustoase si usor de facut. Daca pui la socoteala timpul in care se fac ouale posate, imi ia cam 15 minute pentru 2 sendvisuri. Totul e sa am ingredientele necesare, pe care le gasesc oricand la orice supermarket. Nu sunt nici prea ieftine, dar meritam si noi, din cand in cand, cate un rasfat culinar.

Ingrediente pentru 2-3 portii

- 4 felii de paine prajita (sau 2 chifle)

- 100 g felii subtiri de somon afumat 

- 1 avocado mic

- 125 g crema de branza

- 2 lingurite de hrean ras

- 1 lingurita de marar tocat in crema de branza

- 2-3 oua posate


Din aceste ingrediente eu fac 3 portii, in functie de preferintele noastre : mie imi place sa pun mai putin somon afumat in sendvis, iar sotului meu ii place mai mult. Astfel, pot sa ii fac lui chiar si doua sendvisuri grasute, in care caz imi trebuie inca un ou posat. 

Totul se face foarte usor si rapid. Intai, pun apa la fiert pentru a face ouale posate. Pun cam 1/2 de litru de apa intr-o craticioara, plus o lingura de otet si un praf de sare (cam cat iau intre 3 degete). 


Las la foc potrivit spre mic, pana cand incepe sa faca bule, semn ca ar incepe sa fiarba. Nu trebuie sa clocoteasca, ci doar sa fiarba molcom.

Pun si painea la prajit. Nu trebuie sa fie decat usor prajita, ca sa putem musca din sendvis. Scot feliile pe o farfurie.

Amestec crema de branza cu hrean ras si marar tocat, direct in cutia de branza sau intr-un castronel, ca sa fie mai usor. Eu am hrean ras la borcan, pus din toamna, pe care il folosesc toata iarna. Iar marar iau din congelator, unde am toate verdeturile, puse tot din toamna.




Scot miezul de avocado cu o lingura.

Il pasez cu o furculita si adaug un praf de sare si unul de piper, apoi amestec bine. 

Pot sa pun si felii intregi, dar e mai comod sa il pasez, pentru ca sta mai bine pe felia de paine.

Intre timp, fierbe apa si fac ouale posate, la fel ca in reteta. Sparg un ou in castronel, ca sa il pot pune usor in apa. 

Apoi amestec rapid cu telul in apa fiarta, ca sa fac un vartej, in care, imediat vars cu grija oul din castronel.


Il las sa se fiarba la foc mic de tot, fara sa clocoteasca, timp de 3-4 minute :  dupa 3 minute iese moale, dupa 4 minute iese cleios. Scot oul pe o farfurie si pot sa trec sa fac urmatorul ou, la fel ca pe primul. Las focul asa cum e, la mic. Fac cu telul iar un vartej in apa si pun oul din castronel in vartej.

Dupa ce termin de facut ouale si le scot pe farfurie, scurg de cateva ori apa de pe farfurie, pana le voi pune in sendvis. 

Presar sare si piper peste fiecare ou.


Avand toate ingredientele gata, le aduc la indemana, pe blatul de bucatarie si pot sa incep sa ansamblez sendvisurile. Pun pe o felie de paine un strat de crema de branza, apoi o felie de somon, un strat de piure de avocado si deasupra oul posat. Pun felia a doua de paine deasupra si gata sandvisul!

Oul posat e moale si apetisant si se potriveste minunat cu restul ingredientelor.


Pun si cealalta felie deasupra si putem manca.


Pofta buna si voua!


Comentarii

Postări populare