Crema de fistic si mascarpone cu frisca si ciocolata la cornet

Este un desert foarte ingenios, rapid si nu mai spun cat de gustos! Reteta dupa care m-am inspirat spune ca se fac niste paharele din ciocolata, in care se pune o crema cu mascarpone, frisca si crema de fistic - plus bucatele de ciocolata in crema. Mie mi s-a parut ca e prea multa ciocolata si ca ar fi mult mai buna aceasta crema in niste cornete de napolitana, din cele pentru inghetata, care se gasesc de cumparat la supermarket. Am planuit sa le dau prin ciocolata, ca sa fie gustul mai bun. Am cautat la Lidl, dar acolo are cornete de inghetata numai vara, din spusele angajatilor. Asa ca am cautat la Carrefour si am gasit niste cornete deja date prin ciocolata, deci nu am avut de facut decat crema. Au fost minunate, doar ca au dezavantajul ca se inmoaie usor, daca sunt tinute mai multe zile in frigider. Nu ca au stat prea mult, doar vreo 2-3 zile. Cred ca data viitoare le dau la congelator, ca pe inghetata, ca sa stea mai bine, pana le mancam. Oricum, sunt de mare efect si foarte, foarte bune!

Ingrediente pentru 8 cornete

- 250 g mascarpone

- 250 g frisca lichida

- 240 g crema fistic (1 borcanel)

- 30 g ciocolata tocata sau bucati gata cumparate

- o mana de fistic crud tocat

- 1 lingurita de cacao, pentru pudrat (cine vrea)


Avand deja cornetele, am inceput sa fac crema. Am batut frisca, la fel cum o bat pentru tarta banoffee. Am pus frisca in bolul mixerului vertical si l-am pornit la viteza 2. Cand s-a mai ingrosat, am marit viteza la 4 si am lasat sa bata frisca, pana cand a capatat volum si au inceput sa se vada urmele telului in frisca. 

Englezii ar spune ca frisca are moturi moi, adica nu este inca bine batuta. Asa si trebuia sa fie, pentru ca urma sa o mai bat impreuna cu crema mascarpone si cu crema de fistic, pe care le pregatisem in timp ce se batea frisca, adica le-am scos capacul.

Am oprit mixerul vertical si am adaugat peste frisca 1 lingura de zahar pudra si o cutie mica de mascarpone.

Am pus si jumatate din borcanelul cu crema de fistic. 

Am pornit din nou mixerul si l-am dat la viteza mare 4 pentru cateva secunde (maxim 10), pana cand am vazut ca s-au incorporat bine cele doua creme in frisca. Am micsorat viteza la 3 pentru inca cateva secunde, pentru a obtine o crema omogena si inchegata. 

Am oprit imediat ce am vazut ca s-a intarit crema, pentru a nu se taia. Am curatat cu paleta de cauciuc frisca de pe marginile bolului si am amestecat-o usor cu crema.


Am gustat crema si mi s-a parut ca nu e indeajuns de dulce. 


Am adaugat si restul de crema de fistic, care e indeajuns de dulce ca sa indulceasca si crema. Data viitoare o sa stiu sa pun toata crema de fistic de la inceput.

Am pornit mixerul sa bata crema pentru inca cateva secunde la viteza maxima 4, pana cand s-a incorporat si aceasta.


Am scos telul si l-am curatat de crema, apoi am dat putin crema la congelator, pentru a se mai intari, in timp ce am tocat ciocolata si fisticul.

Am ras ciocolata pe razatoarea mare, pentru a avea bucati de aceeasi marime.


Ciocolata rasa a fost perfecta.

Am curatat de coaja o mana de fistic.

Apoi l-am tocat cu un cutit mai mare si bine ascutit.

Am scos crema din congelator si am pus ciocolata in ea, apoi am amestecat-o usor. 

Apoi am pregatit posul cu un dui zimtat, mai mare in diametru, pe care l-am asezat intr-un ibric, pentru a-mi fi mai usor sa il umplu cu crema. Am adus si cornetele alaturi. Incercarea cea mare a fost sa gasesc in ce sa pun cornetele, pentru a le umple pe toate odata, desi se pot umple si pe rand, tinand cate unul in mana. Insa, oricum, trebuie un fel de suport cu gauri in care sa stea cornetele. Eu am improvizat unul dintr-un carton mic de oua - intors invers - in care am asezat doar doua cornete in doua locasuri, in care sa stea fixe. Am asezat cartonul deasupra unui castron, pentru a avea loc varfurile cornetelor.

Am pus crema in pos cu ajutorul paletei de cauciuc. 

Am umplut cele doua cornete cu crema, ca la inghetata, cu un mot de crema deasupra cornetului. 

Am pus posul cu restul de crema in frigider, pana cand am umplut si celelalte cornete. Cele doua deja umplute aratau foarte apetisant! Mai ramanea sa pun si fistic tocat peste crema.


Am pus fistic tocat pe varful fiecarui cornet.

Cine vrea, poate sa presare si cacao deasupra. Eu si sotul meu le-am mancat imediat, pentru ca nu mai aveam rabdare, dar se pot da la congelator, pentru cateva minute, ca sa se intareasca mai bine si sa isi pastreze forma. 


A doua zi, am umplut si restul de cornete. Le-am asezat pe toate 4 tot in cartonul de oua. Am gaurit fundul fiecarui locas de ou, pentru a face loc cornetelor. L-am asezat tot deasupra unui castron.


Am umplut toate cornetele cu crema din pos.


Am avut si un mic incident, pentru ca un cornet a cazut intr-o parte, sub greutatea cremei, pentru ca nu statea bine in locasul lui. Desi pare tare, crema e grea, de la mascarpone si crema de fistic, de aceea nu sta bine si aluneca de pe cornet. E bine ca crema sa stea putin la congelator, inainte de a umple cornetele si apoi, nu trebuie tinute prea mult in frigider, pentru a nu se inmuia.


In orice caz, nu prea au cum sa stea prea mult aceste cornete delicioase, pentru ca se mananca imediat, atat sunt de bune!

Pofta buna si voua!

Comentarii

Postări populare