Batoane din piept de pui marinate pane, fripte la air-fryer
Am gasit aceasta reteta la savoriurbane si mi-a ramas gandul la ea. De aceea, cu prima ocazie cand am fost la cumparaturi, am luat piept de pui si am facut si eu. Se fac foarte simplu si ies foarte bine, fara prajeala in tigaie.
Ingrediente pentru 2 portii
- 500 g piept de pui
Pentru saramura
- 1 litru de apa
- 1 lingurita cu varf de sare
Pentru condimentare
- 1 lingurita usturoi granulat
- 1/4 lingurita piper macinat
- 1 lingurita de boia dulce
- 2 lingura de ulei
Pentru crusta
- 4 linguri de pesmet
- 2 linguri cu varf de parmezan ras
- 1 lingurita de boia dulce
Reteta originala prevede marinarea carnii de pui in saramura, pentru cateva ore, la fel cum fac si pulpele de curcan tinute in saramura si coapte la cuptor. Am socotit ca voi face fasiile de pui pentru a doua zi, de aceea am facut de seara o saramura din 1 litru de apa cu o lingurita cu varf de sare, direct intr-o cutie de plastic. Am amestecat pana cand s-a dizolvat sarea.
Am taiat carnea fasii mai groase si am asezat-o in saramura.
Am pus capacul si am dat-o la rece in frigider peste noapte.
Carnea isi trage cata sare are nevoie si nu e nici un pericol sa se faca prea sarata. Totusi, pentru cine prefera o carne mai dietetica, poate sari peste aceasta etapa si poate sara carnea simplu, presarand sare deasupra, ca la snitelele de pui. Eu am incercat sa fac si mai simplu si am adaugat sarea impreuna cu celelalte condimente si cu uleiul, pe care le-am pus peste bucatile de pui. Apoi le-am amestecat bine, ca sa se condimenteze uniform.
Am pornit air-fryerul la 180 C pentru 5 minute, ca sa il preincalzesc.
Am pregatit ingredientele pentru crusta. Am ras parmezanul pe razatoarea cea mai fina, apoi am adaugat pesmetul si boiaua si am amestecat bine.
Am dat fiecare bucata de pui prin acest amestec, astfel incat sa fie bine acoperita.
Fiind deja acoperita de ulei si condimente, pesmetul nu mai are nevoie de ou, ca sa se lipeasca de carne. Se lipeste foarte bine de uleiul care acopera carnea.
Intre timp s-a incins air-fryerul si am asezat cate bucati de carne au incaput in cosul aparatului. Apoi l-am impins inapoi in aparat si am potrivit cronometrul la 10 minute. Am lasat sa se coaca bucatile de pui, apoi le-am intors pe cealalta parte, cu ajutorul unui clestisor de bucatarie, ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.
Le-am lasat inca 5 minute. Le-am scos si am pus alta serie de fasii de pui, pana cand le-am terminat.
Am servit batoanele de pui cu sos de iaurt cu usturoi si menta si cu o salata.
Pofta buna si voua!
Comentarii
Trimiteți un comentariu