Sos de cacao pentru prajituri si inghetate



Este foarte simplu de facut, dar foarte gustos si, mai ales, e natural, fara conservanti sau alte prostii, cum sunt cele din comert. Eu fac acest sos atunci cand am nevoie sa pun peste profiterol sau peste inghetata "Sundae", dar si peste gogosi cu crema simple.

 Ingrediente pentru 2 linguri de sos

- 1 lingura de zahar
- 2 linguri de apa
- 1 lingura rasa de cacao
- 1 strop de esenta de rom

Pun zaharul, apa si cacaoa intr-un ibricel.

 

 

Pun ibricul pe foc mic spre potrivit, pe un ochi mic al aragazului. Amestec ca sa se topeasca zaharul si sa se incorporeze cacaoa, sa nu ramana cocoloase. Cand da in clocot, il dau deoparte si il las sa se racoreasca.

 

 Apoi adaug esenta de rom si e gata.


Siropul de cacao trebuie sa curga, dar sa fie destul de gros.

 

Eu fac acest sos chiar inainte de a-l folosi, dar daca imi ramane, il pun in frigider si pot sa il tin cateva zile.
Spor la treaba si voua!

Comentarii

Postări populare