Prajitura Kinder Paradis de casa
Este una dintre acele prajituri care iti fac pofta imediat. Asa mi s-a intamplat si mie, atunci cand am vazut crema pufoasa, asezata intre doua blaturi moi de pandispan. Plus ca, dintre toate prajiturile Kinder, preferata mea e "Kinder paradiso". E si foarte usor de facut, asa ca m-a tentat imediat. Am facut un blat genoise, ca la tortul cu frisca si capsune, acesta fiind un blat foarte moale, practic un pandispan facut cu unt - numit si Victoria sponge, adica pandispan Victoria (se pare ca e ceva legat de regina Angliei). Am ales sa fac mai multa crema, ca sa fie un strat gros, sa ma satur de crema - si bine am facut, pentru ca a fost foarte apreciata de toti cei care au gustat prajitura. Crema e putin moale la inceput, dar apoi se intareste in frigider si e perfecta.
Pentru blat
- 8 oua
- 8 oua
- 250 g zahar (10 de linguri cu varf)
- 1 lingura zeama de lamaie
- coaja rasa de la 1/2 lamaie mica
- 200 g faina (8 linguri cu varf)
- un varf de lingurita sare
- 50 g unt topit caldut
- 1 lingurita esenta de vanilie (sau un plic de zahar vanilat)
Pentru crema
- 500 g mascarpone
- 500 ml frisca lichida
- o cutie de 394 g lapte condensat
- 500 ml frisca lichida
- o cutie de 394 g lapte condensat
- 2 lingurite de esenta de vanilie
Am facut intai blatul genoise, la fel ca la tortul cu frisca si capsune. Am pus ouale cu zaharul in bolul mixerului vertical. Am montat telul. Am pornit mixerul la viteza 1 si apoi am marit pana la viteza maxima 4.
Am asezat si capacul de plastic deasupra, ca sa nu sara stropi. Am adaugat si zaharul vanilat. Fiind 8 oua, aluatul urma sa ajunga pana sus, la marginea bolului. Am lasat sa bata ouale timp de 5 minute, pana cand acestea s-au albit si au devenit cremoase.
Intre timp, am tapetat tava cu o foaie de copt, pe care am taiat-i la colturi, ca sa intre perfect.
Am pus untul intr-o craticioara si l-am incalzit la foc mic, pana cand a inceput sa se topeasca. Apoi l-am dat deoparte, ca sa se mai racoreasca, pana cand urma sa il pun in aluat.
Am micsorat viteza la 2 si am pus faina, cate o lingura odata.
Am pus si zeama de lamaie.
Am adaugat si untul topit, pe care l-am turnat in fir subtire.
L-am turnat in tava tapetata.
L-am pus la cuptor la foc potrivit de 160C pentru 60 de minute, pana cand s-a rumenit deasupra.
Am incercat cu scobitoarea sa vad daca iese curata. Apoi l-am scos si l-am lasat sa se racoreasca 5 minute.
Apoi l-am scos din tava si l-am pus sa se raceasca pe un gratar.
Dupa vreo ora, cand pandispanul era rece, am scos hartia si l-am pus din nou pe gratar, pana cand am facut crema.
Am asezat hartia de copt la loc in tava, pentru ca sa pot pune prajitura peste ea si apoi sa o pot scoate cu ajutorul foii de copt.
Am montat telul si l-am pornit la viteza 1 sa amestece crema. Am marit la viteza 2, apoi 3, pana cand s-a inmuiat crema si s-a facut pufoasa, timp de 10-15 secunde. Apoi am micsorat viteza la 2 si am adaugat frisca lichida in fir subtire, intr-o parte. Am marit viteza la 3 timp de 10-15 secunde, pana cand s-a mai ingrosat crema. Am oprit mixerul ca sa curat crema de pe marginea bolului.
Crema era bine inchegata si pufoasa.
Apoi am pornit din nou mixerul la viteza 2 si am adaugat laptele condensat la fel, in fir subtire, pana cand l-am pus pe tot, cat a curs din cutie.
Am oprit mixerul ca sa curat cutia de lapte condensat, direct in bolul mixerului. Am pornit apoi din nou la viteza 2 si chiar 3 cateva secunde, pana cand s-a intarit crema si a inceput telul sa lase urme in crema. Trebuie sa aiba moturi moi, cum spune americanul, adica sa nu fie prea tare, altfel e pericol sa se taie frisca daca se bate prea mult. Crema oricum se mai intareste si in frigider.
Am taiat in 2 blatul de pandispan, inatai pe margine, de jur-imprejur, si apoi am patruns cu cutitul mai spre mijloc. Astfel am taiat blaturile de grosime egala.
Am adus blatul si crema pe blatul de bucatarie.
Am pus un blat in tava si am varsat toata crema deasupra. Am nivelat-o cu o paleta, apoi am asezat deasupra cel de-al doilea blat. L-am apasat usor pe toata suprafata, ca sa se lipeasca bine si sa se aseze.
Apoi am dat prajitura la rece pentru cateva ore, pana cand s-a intarit crema.
E mai buna atunci cand e facuta de pe o zi pe alta, chiar cu 2-3 zile inainte.
Am portionat prajitura in bucati patrate si le-am presarat cu zahar pudra.
Arata foarte bine, este moale si pufoasa si, mai ales, delicioasa!
Comentarii
Trimiteți un comentariu