Spaghete cu zucchini
Este un fel de mancare de post foarte usor de facut si, mai ales, foarte rapid. Italienii fac frecvent aceste paste, ca de altfel si alte paste cu verdeturi sau legume. Ma uimeste mereu sa vad cum arunca ei niste frunze de spanac sau alte verzituri in tigaie, le calesc cateva minute, apoi pun pastele si gata masa!

Ingrediente pentru 2 portii
- 250 g spaghete
- 2 zucchini potrivite
- 1 catel de usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline
- piper, sare, dupa gust
Curat un catel de usturoi si il zdrobesc cu un pumn dat pe latul cutitului - asa am vazut ca fac chefii la TV si chiar asa trebuie facut pentru acest fel de mancare.
Pun intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline (merge si de floarea-soarelui) si arunc catelul de usturoi zdrobit ( nu chiar il arunc, ci il asez usor, altfel as stropi peretii si aragazul cu ulei!). Il calesc in ulei la foc mic timp de 2-3 minute.


Pregatesc zucchini : ii spal bine, le tai capetele si apoi ii rad intr-un castron, pe razatoarea mare.


Pun zucchinii rasi in tigaie, peste usturoi si ii calesc la foc mic timp de 5-6 minute - pana cand se fierb spaghetele - amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.


Pun apa pentru paste la fiert la foc mare, intr-o cratita de 2 litri si adaug cam o lingurita de sare. Cand fierbe apa adaug spaghetele in oala, rasucindu-le cu amandoua mainile ca sa se imprastie, exact ca si pentru pastele cu sos de rosii si legume. Apas spaghetele cu mana, pe masura ce se inmoaie partea din apa, asezandu-le usor pe toate sub apa.


Cand clocoteste apa din nou, dau focul la potrivit si las sa fiarba timp de cam 8 minute la foc potrivit, amestecand cu o furculita din cand in cand, ca sa nu se lipeasca spaghetele intre ele. Chiar si Barilla se mai lipeste, daca nu le amestec!


Cand zucchini s-au inmuiat bine, sunt gata si spaghetele. Eu adaug si o bucatica de coaja de ardei iute peste zucchini, ca sa le dea mai mult gust pastelor. Noua ne plac foarte mult spaghetele cu ardei iute si usturoi, iar spaghetele cu zucchini sunt aproape la fel, doar ca au si zucchini.


Pun pastele peste zucchini si adaug putina apa in care au fiert, ca si la spaghetele cu usturoi si ardei iute.


Le las sa fiarba impreuna timp de 3 minute, pana scade apa. Daca pastele sunt inca tari (noua ne plac mai moi, ca suntem batrani si fara dinti!) mai pun putina apa.


Cand sunt gata, potrivesc de sare si sting focul. Cine vrea poate sa isi puna si piper.
Le servesc imediat, asa fierbinti!


Noua ne-a placut mai mult cu sos de ketchup iute (cumparat de la Lidl) si chiar si aratau mai bine cu sosul deasupra, cat despre gust nu mai vorbesc.
Pofta buna si spor la treaba!
Comentarii
Trimiteți un comentariu