Crema de branza cu unt



Eu fac foarte des crema de branza, pentru ca ne place si pentru ca e buna. Sigur ca ar fi buna o "Philadelphia" sau alta gata facuta, din magazin, dar sunt cam scumpe si abia daca ajung pentru cateva felii de paine, d-apai sa umpli un ardei kapia sau un gogosar! Iar eu am ramas fidela bucatariei invatate de la mama si de la soacra mea - nu mai spun si de vecina mea, doamna Petre. De la soacra mea am invatat sa umplu ardeii kapia cu crema de branza si, chiar daca nu am ardei, mai fac si crema de branza simpla, ca sa o punem pe paine, la micul dejun.  Asta se intampla mai ales atunci cand am un rest de branza de vaci, ramas de la budinca sau placinta. Daca am si putin unt si eventual, putina branza telemea, e si mai bine. Le pun pe toate in bolul blenderului, care le face pasta. Ii mai pun ceapa tocata, marar, poate si ardei gras tocat si iese o bunatate de crema de branza.


Ingrediente pentru 4 portii

- 1 cana de branza de vaci (cam 250 g)
- o felie de telemea cat un deget grosime (cam 100 g)
- cateva bucatele de unt moale (cam 50 g)
- 1 ceapa
- 1 bucata de ardei gras
- 1 lingurita de marar tocat

De obicei, fac crema in blender, ca atunci cand umplu ardeii kapia cu branza. Dar cateodata parca mi-e lene sa mai spal bolul - mai ales daca e o cantitate mica - de aceea prefer sa rad branza telemea pe razatoare si sa toc legumele cu cutitul.
Rad telemeaua in castron si adaug si untul moale, lasat 1/2 de ora la temperatura camerei. Frec bine totul cu o furculita.

 

Desigur, oricat as amesteca, nu iese ca in blender!
Adaug branza de vaci si amestec bine.

 

Apoi toc ceapa si ardeiul gras si le adaug in crema de branza. Prefer ardeiul gras rosu, pentru ca e mai dulce. Adaug si mararul, pe care eu il am in congelator - doar il frec putin in punga (asa, congelat) si se marunteste.

 

 

Amestec totul si aranjez crema in bol, facand dungi cu furculita de jur-imprejur, de la margine spre centru.

  

Sterg marginile cu un servetel, apoi decorez cu rosii cherry sau cu ardei gras, chiar si cu felii de ceapa sau masline.

 

Eu am decorat si cu cozi de ceapa verde tocate marunt, pentru un efect mai frumos.

 

De aceasta data, am avut si niste gogosari foarte mici din gradina, pe care i-am umplut cu crema de branza facuta. Le-am scos cotoarele, la fel ca si la ardeii kapia umpluti cu branza, apoi i-am umplut cu crema de branza.

  

 

I-am dat prin marar la capat, ca sa arate mai frumos.


Oricat ardei gras ar contine crema de branza, e mult mai buna atunci cand musti dintr-un gogosar umplut.
Pofta buna si voua!

Comentarii

Postări populare