Ardei kapia umpluti cu branza
Pe cand traia, soacra mea facea mereu ardei umpluti cu branza, de aceea sotul meu imi cere mereu sa ii fac. Nu ma invrednicesc prea des, dar cateodata ii fac si, de fiecare data, imi promit ca o sa mai fac, mai ales ca sunt atat de usor de facut. Este o gustare rapida, foarte buna, care poate fi servita si ca antreu la mesele festive, fiind de mare efect la masa.
Ingrediente pentru 4 ardei
- 200 g branza de vaci, bine scursa
- 100 g telemea de vaca sau de oaie
- 50 g unt (o felie groasa cat un deget)
- 1 ceapa micuta sau 2 fire ceapa verde
- 1 legatura de marar
- 4 ardei kapia rosii, nu prea mari
Pun branza de vaci intr-un castron si scot untul afara ca sa se inmoaie putin. Il tai in cubulete, ca sa se inmoaie mai repede. Rad telemeaua si o adaug peste branza de vaci. Pun si untul inmuiat intr-o parte a castronului si il amestec usor cu o furculita, apoi il incorporez in branza, amestecand bine totul. De obicei pun telemeaua si untul taiate bucatele in bolul mic al robotului unde se faramiteaza, pana devin ca o crema. Apoi amestec aceasta crema cu branza de vaci. Adaug ceapa taiata marunt si jumatate din mararul tocat. Gust de sare, daca telemeaua nu e destul de sarata.
Tai un capac in jurul coditei fiecarui ardei, ii curat de seminte.
Apoi ii umplu cu crema de branza, cu ajutorul unei lingurite cu coada mai lunga. Apas bine crema, sa patrunda pana in varf si umplu ardeii pana da pe afara.
Netezesc putin crema care iese pe afara si apas ardeiul cu aceasta parte peste mararul tocat, pentru a tapeta bine capatul.
Asez toti ardeii pe o farfurie si ii pun in frigider pana la servire.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu