Pateuri de post cu rosii uscate



Tot auzisem de rosii uscate, dar nu mancasem si nici nu vazusem vreodata. De aceea, atunci cand am gasit la Lidl - desi nu erau tocmai ieftine - am cumparat si eu un plic, cu gandul sa le mancam cu paine, in diminetile din timpul Postului.
Cand am desfacut plicul, am constatat ca rosiile erau taiate felii si destul de moi, nu cum ma asteptam. Pentru aratau cam ca bucatile de rahat cu care fac de obicei cornulete de post din aluat fraged cumparat, m-am gandit ca mai bine as face niste pateuri cu aceste felii de rosii. Ceea ce a fost o idee excelenta, pentru ca pateurile au fost foarte gustoase si, uite-asa, am facut un mic dejun minunat.

Ingrediente pentru o tava de pateuri

- 1 pachet de aluat fraged "puff pastry"
- 1 punga de rosii uscate

Am dat drumul la cuptor la foc iute de 200 C, ca sa se incalzeasca.
Am desfacut aluatul si l-am taiat in patrate mai mici, exact ca si la cornuletele de post cu rahat din aluat fraged cumparat.

 

Am pus cate o felie de rosie pe fiecare si am indoit fiecare patrat pe din doua, apasand cu degetul pe margini, pentru a sta lipit, ca si la pateurile de post cu ciuperci. Am rupt bucatile mai mari, care ieseau din patrat si am folosit bucatelele ramase pentru a umple alte patrate.

 

Am incercat sa fac si forma de cornulet, dar erau cam aiurea - avand in vedere ca umplutura era sarata - asa ca am renuntat la aceasta forma.

 

Am pus pateurile pe tava tapetata cu hartie de copt si am asteptat sa se incalzeasca cuptorul, apoi le-am dat la copt in cuptor.


In 20 minute au fost gata si iata ce pateuri frumoase si gustoase am obtinut.

 

 

Pofta buna!


Comentarii

Postări populare