Pizza cu rosii


Este una din cele mai gustoase pizza pe care le-am mancat vreodata si nu e deloc greu de facut. Reteta e a unui bucatar american care a inregistrat si un video cu prepararea pizzei, pe care el o numeste Best Homemade Pizza.
El foloseste o reteta de aluat de pizza format din faina, apa si drojdie dupa faimoasa lui formula 18-10-2, unde ingredientele sunt masurate in uncii. Reteta e aproximativ asemanatoare cu a painii noastre adica la 500g faina se adauga 250ml apa si 25g drojdie. Daca vrei sa pastrezi proportiile lui poti sa folosesti convertorul de unitati de masura pe care il folosesc eu si care e foarte bun.
Eu insa prefer sa folosesc reteta mea obisnuita de aluat de pizza care este acelasi de mai sus, la care adaug o lingurita de sare si 150 ml ulei. Deci sa incepem sa facem nemaipomenita pizza cu rosii.

Ingrediente pentru 3 pizze

Aluat pentru blatul de pizza 

- 500 g faina
- 250 ml apa calduta
- 150 ml ulei de floarea-soarelui
- 25g drojdie proaspata (1 plic de drojdie uscata)
- 1 lingurita sare

Pentru umplutura 

- 4 rosii potrivite
- 200 g branza telemea sau mozarella
- 2 catei de usturoi
- 2-3 frunze verzi de busuioc
- 1 lingura de ulei de masline

Aluatul de pizza e usor de facut, la fel ca pentru o pizza traditionala : amestec toate ingredientele si le framant bine, fie cu mana, fie in robot. In robot nu dureaza mai mult de 1 minut, dar cu mana trebuie putin mai mult, vreo cateva minute, cam pana se desprinde aluatul de pe mana. Il las la crescut 1/2 ora la cald.


De obicei fac vara aceasta pizza, asa ca nu e o problema sa las aluatul sa creasca la cald - poate fi oriunde, doar nu in plin soare.


Din aceasta cantitate de aluat eu fac 3 blaturi. 


Impart aluatul crescut in 3 si intind fiecare blat pe masa fara faina, apoi le pun in cate o tava presarata cu putina faina, pe portiunea pe care va sta blatul rotund.

 

Dau drumul la cuptor sa se incalzeasca la foc mare de 220 C.
Intorc marginile si le presez putin, apoi pun o lingura de ulei de masline pe blat.

 

Intind uleiul pe tot blatul si pe marginile blatului, cu dosul lingurii folosite.

 

Pisez cateii de usturoi si ii intind pe suprafata pizzei, tot cu dosul lingurii.

 

 Apoi tai rosiile intregi in felii foarte subtiri.

 

Intind feliile de rosii peste pizza.

 


Dau pizza la cuptor la foc mare de 220 C, pentru 7-8 minute, pana cand incepe sa se coloreze putin marginea blatului si feliile de rosii se inmoaie.





Rad branza si toc cateva frunze de busuioc.


Atunci scot pizza si presar branza rasa deasupra, apoi frunzele de busuioc tocate.





Dau la cuptor pentru inca 2-3 minute, pana cand incepe sa se topeasca branza.






Scot pizza si o las putin sa se racoreasca, apoi o tai cu rola de taiat pizza.




Mirosurile de branza, aluat, busuioc si usturoi se intrepatrund, iar rezultatul este fantastic, iti muta nasul din loc! 


Cat despre gust, pot sa spun ca este exceptional si foarte deosebit de cele cu care suntem noi obisnuiti aici, in Romania.
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare