Chiftelute pentru aperitiv
Le fac in special pentru masa de Revelion sau la vreo alta ocazie speciala. Folosesc aceeasi compozitie ca si la chiftelele de porc, doar ca forma e diferita, aceste chiftelute fiind mici, rotunde, ca niste mingiute. De-aia probabil englezii si americanii le spun chiftelelor "meat balls" adica mingi de carne. La noi chiftelele arata mari si plate, dar pentru aperitiv le preferam pe acestea mici si rotunde, cat sa bagi o data in gura. Numai cand ma gandesc la cat de bune sunt, imi lasa gura apa!
Ingrediente pentru 35 de chiftele
- 500 g carne de porc mai slaba, de preferinta pulpa- 1 ceapa mare
- 1 morcov cat degetul
- 1 cartof mic
- 4 catei de usturoi potriviti
- 1 lingura de marar tocat
- 1 ou
- 1/2 de lingurita de sare
- 1 varf de lingurita de piper macinat
Toc carnea si legumele ca si pentru chiftelele mari. Eu prefer sa cumpar carne macra, nu gata tocata si sa o toc eu, ca sa stiu sigur ce am pus in chiftele.
Apoi le fac la fel, ca si pe chiftelele mari. Pregatesc un castron in care pun o cana de faina, prin care sa dau chiftelele.
Prajesc chiftelutele in ceaun sau intr-o tigaie mai adanca si pun mai multa grasime, ca sa le cuprinda bine. Las uleiul la foc potrivit spre mare, timp de 2-3 minute, pana cand se incinge bine. Iau una-doua din chiftelutele facute si le pun in tigaia cu ulei incins.
Le servesc la fiecare masa festiva, in special de Revelion, alaturi de alte aperitive.
Pofta buna la chiftelute!
Comentarii
Trimiteți un comentariu