Burgeri vegani din ciuperci si cartofi copti la air-fryer in cuptor

 Se fac la fel ca si chiftelutele de ciuperci si cartofi coapte la air-fryer, doar ca au o forma diferita, de burger. M-am gandit sa ii fac pentru reteta de burgeri vegani in invelis de salata iceberg, in loc de burgeri de carne. Sunt foarte potriviti pentru acest fel de mancare de post, mai ales pentru cine nu vrea sa manance multa paine. Desi nu pare, este un fel de mancare satios si foarte sanatos. Mie imi place foarte mult si abia astept sa il mai fac. Si e atat de apetisant!

Ingrediente pentru 8 burgeri

- aceleasi ca si pentru chiftelutele de ciuperci si cartofi coapte in air-fryer

Pregatesc aluatul de burgeri la fel ca in reteta de chiftelute de mai sus. 

Modelez burgerii cu mana data cu ulei, ca si la chiftelutele mai mici. Ma ung bine cu ulei pe palma.

Pentru burgeri iau o lingura mare cu varf de aluat si il pun in palma, apoi il aplatizez, la fel cum fac la chiftelele de carne


Asez chiftelele pe tava pe care am pus o hartie de copt, pentru a nu se lipi de tava.

Burgerii vegani se pot coace in orice air-fryer, dar si in cuptorul pe gaz. Eu ii coc in cuptorul meu electric, care are si functia de air-fryer, astfel incat pot sa ii coc pe toti deodata, in tava de la cuptor. Dau drumul la cuptor sa se incalzeasca la temperatura medie spre mare de 200 C si il setez pe functia air-fryer. Burgerii de ciuperci sunt deja pe tava.

Inainte de a ii da la cuptor (sau la la air-fryer) ung fiecare burger cu putin ulei, care ii va face sa se rumeneasca frumos.

Cand s-a incalzit cuptorul la temperatura setata, dau tava la cuptor  si o las timp de 30 de minute.

In acest timp, burgerii se rumenesc frumos.


Opresc cuptorul si scot tava cu burgerii de ciuperci.

Ii las sa se racoreasca.

Burgerii s-au cam subtiat dupa copt.

Apoi ii servesc in invelisul de salata iceberg, cu legume si maioneza. 

Sau pot sa ii mananc simpli, doar cu o salata alaturi. Sunt deliciosi si foarte sanatosi.

Pofta buna si voua!



Comentarii

Postări populare