File de macrou la air-fryer

Este un fel de peste foarte usor de facut la air-fryer. Il mancam si la pranz, cu mamaliga si mujdei de usturoi, dar si la cina, cu o salata. Am cumparat fileurile de macrou proaspete de la Lidl, chiar in Postul Craciunului. A fost de mirare, pentru ca de obicei gaseam doar macrou congelat. Fiind multe zile cu dezlegare la peste, a fost binevenit, pentru ca nu e un peste scump, ca somonul si nici nu are multe oase - da, are oase, chiar daca e file. Nu am mai analizat de ce si cum, l-am cumparat si gata. Sotul meu e mare amator de peste, orice fel ar fi el, asa ca nu mi-am facut griji ca ne va prisosi pestele. 

Ingrediente pentru 2 portii

- 4 fileuri de macrou

- 1/2 de lingurita de sare

- un varf de lingurita de piper macinat

- o bucata de folie de copt (cine vrea)

Se face ca orice peste la air-fryer, ba chiar si mai repede, fiind foarte subtire. Am planuit sa il fac pentru pranz, cu mamaliguta si mujdei de usturoi. Insa nu l-am mai facut prajit si nici la grill, ca altadata, ci la air-fryer. Am preincalzit aparatul la 180C timp de 5 minute. 

Intre timp, am pus apa la incalzit pentru a face mamaliga si am curatat usturoi pentru mujdei.

Cand s-a terminat preincalzirea si aparatul a bipait, am scos cosul din aparat. Ca sa nu se lipeasca pielea de fundul cosului din aparat, am pus o hartie de copt pe fund si am pus pestele pe ea. E si mai usor de scos pestele, cu tot cu folie. Am pus un file pe mijloc si inca unul taiat in doua, cate o jumatate de o parte si de alta a fileului intreg, astfel incat cele doua jumatati sa intre lejer. Am presarat sare si piper peste fileurile de peste. 

Am pus cosul cu pestele in aparat si l-am setat la 12 minute la temperatura de 180C.

Intre timp am mai amestecat in mamaliga si am pasat usturoiul.

Cand pestele a fost gata, am scos cosul si am scos bucatile de peste cu tot cu hartia de copt. 

Le-am asezat pe o farfurie si am pus in air-fryer si celelalte 2 fileuri de macrou. 

Le-am lasat tot 12 minute la 180C. 

Le-am scos pe farfurie si le-am servit cu mujdei si mamaliguta. Au fost delicioase. Desi a fost nevoie sa alegem cateva oase, fileul de macrou a fost delicios.

Pofta buna si voua!


Comentarii

Postări populare