Smoothie de banana cu lapte de cocos
Cu cativa ani in urma, am descoperit ce e un "smoothie" si mi-a placut foarte mult. Am baut prima oara intr-un concediu la mare in Bulgaria. Ne faceau smoothie la micul dejun, ce deliciu! Aducea mult cu nectarul pe care il beam in copilarie si care imi placea foarte mult, mai ales cel bulgaresc de piersici. Era dulce, gros si foarte, foarte gustos - chiar se simteau piersicile in el! Am fost curioasa sa aflu ce diferenta e intre smoothie si nectar si am aflat ca, de fapt, ambele bauturi sunt facute din pulpa de fructe, pasata bine in blender. Singura diferenta e ca nectarul e fiert cu sirop de zahar, ca un gem mai subtire. Si mai e o diferenta si anume, aceea ca smoothie e mai sanatos, fiind proaspat. Au inceput sa apara si pe piata bauturi "smoothie", chiar foarte bune, care sunt mai degraba nectaruri, pentru ca pot fi tinute mai mult timp si contin diverse zaharuri sintetice. Se pare ca smoothie-ul de fructe a fost inventat prin anul 1930, cand a fost inventat blenderul. Prin 1960, un barman care avea intoleranta la lactoza si era nevoit sa bea lapte vegetal a inceput sa experimenteze diverse retete de smoothie, adaugand la fructe si lapte vegetal. Eu am baut cateva feluri de astfel de smoothie la o conferinta a foodbloggerilor si mi-a placut mult cel cu banana si cocos. Mi s-a parut delicios, de aceea am vrut sa incerc si eu sa il fac acasa. Acum se gasesc mai multe feluri de lapte vegetal bio : de cocos, de migdale, de soia... si cate altele or mai fi! Eu m-am rezumat la cateva, pe care le mai cumpar cateodata, pentru a-mi face smoothie, mai ales atunci cand e post. Cel mai des fac smoothie cu banana. Acesta e cel mai simplu smoothie posibil, dar e si foarte gustos.
Singura conditie pentru a face smoothie e sa ai un blender, care face totul. Folosesc orice fel de lapte vegetal, in special de cocos, dar e la fel de bun si cu lapte de vaca - poate chiar mai bun. Vara, imi place sa fac smoothie de banana cu pepene, care e la fel de gustos, dar si racoritor.Ingrediente pentru un pahar mare de 250 ml
- 1/2 cana de lapte de cocos (de vaca sau vegetal, de soia sau de migdale)
- o banana mare, bine coapta
Pun banana curatata si rupta in bucati mai mici in blender.
Pot sa il si decorez cu o felie de banana si o frunza de menta, ca sa fie mai apetisant.
Dar nici nu e nevoie de asta, pentru ca il beau imediat, cu mare placere. Poate doar ca sa ii fac o poza!
Pofta buna si voua!
Comentarii
Trimiteți un comentariu