Capsune trase in ciocolata


Este cel mai simplu si delicios desert, pe care il pot face rapid. Trebuie doar sa am ciocolata si capsune. De cele mai multe ori, fac acest desert special pentru a decora un tort, cum ar fi cheesecake-ul cu capsune si bezele.

Ingrediente pentru 12 capsune trase in ciocolata

- 12 capsune sanatoase si coapte

- 200 g ciocolata menaj

- 2 lingurite de ulei vegetal (de floarea-soarelui sau de masline)

Pot sa fac capsune date prin ciocolata alba sau neagra, dar si marmorate, adica ciocolata alba amestecata cu ciocolata neagra.

Topesc ciocolata in bain-marie, la fel cum fac pentru a acoperi torta de ciocolata cu visine din visinata sau pentru orice ornament de ciocolata. Indiferent de culoarea ciocolatei, rup ciocolata in bucati si o pun intr-un castron de ceramica sau de inox. 

Asez castronul peste o oala care are acelasi diametru, astfel incat sa nu iasa abur pe langa castron. Pun cam un deget de apa in oala si o asez pe foc potrivit. Cand incepe sa fierba, dau focul la mic si asez castronul cu ciocolata rupta deasupra. Pun si cate o lingurita de ulei vegetal pentru fiecare 100 g de ciocolata, pentru a ajuta ciocolata sa fie mai fluida si sa nu se sparga atunci cand se intareste. 

Amestec cu o lingurita usor, pana cand se topeste ciocolata si imediat opresc focul, ca sa nu se incalzeasca ciocolata mai mult decat e nevoie. Daca creste prea mult temperatura, ciocolata se poate zaharisi si nu mai e buna.


Dau fiecare capsuna prin ciocolata si o asez pe o foaie de copt, de pe care o pot dezlipi usor dupa ce se intareste ciocolata.


Pentru a face capsuni marmorate, pun separat ciocolata amaruie si separat pe cea alba, in doua castroane diferite, puse fiecare deasupra unei alte oale. Cand sunt amandoua topite, amestec cateva picaturi de ciocolata amaruie in ciocolata alba.


Apoi dau fiecare capsuna prin aceasta ciocolata marmorata.


Pun fiecare capsuna in ciocolata pe tava cu hartie de copt. 

Pun tava in frigider, ca sa se intareasca ciocolata. Apoi pot sa le mananc sau sa le folosesc cum am nevoie, respectiv la un cheesecake cu capsuni si bezele.

Pofta buna si spor la treaba!

Comentarii

Postări populare