Ciuperci umplute cu branza si mozzarela


Este o gustare calda, pe care o fac foarte usor si repede.  Ca si ciupercile umplute cu coditele lor, si ciupercile umplute cu branza si mozzarella sunt foarte gustoase si hranitoare. 

Ingrediente pentru 2 portii

- 6 ciuperci mari de 6-7 cm diametru (cat podul palmei)

- 50 g telemea de vaca

- 100 g mozzarella

- 1 rosie

- 1 lingurita marar tocat

- 1/2 lingurita busuioc uscat

- 1 lingura de ulei de masline

- sare, piper, dupa gust

Curat si spal bine ciupercile, le scurg bine de apa. Le rup coditele si le dau deoparte. Asez ciupercile pe tava de la aragaz, pe care am pus o foaie de copt.

Tai branza bucatele si mozzarela. 

Pun mozzarella cat sa acopere fundul ciupercii, apoi branza faramitata pana sus, pana umplu toata ciuperca.

Pun apoi marar, piper, busuioc si putin ulei de masline.

Asez cate o felie de rosie deasupra fiecarei ciuperci.


Presar putina sare peste feliile de rosii. Pun si piciorusele ciupercilor alaturi, sa se coaca impreuna.


Dau tava cu ciuperci la cuptor la foc potrivit spre mare de 220 C, pentru 30 minute, cu focul in partea de jos, la cuptoarele electrice.


Cand sunt gata, ciupercile sunt rumenite si se strang putin, iar branza s-a topit in interior.


Scot ciupercile din cuptor si le servesc imediat, asa cum sunt. Mozzarella topita se intinde si e delicioasa!

Pofta buna si voua!

Comentarii

Postări populare