Supa-crema de telina de post
- 1 telina mare de 500 g
- 1 morcov mic
- 1 bucata mica de pastarnac
- 1 bucata mica de patrunjel
- 1 bucata de ardei gras rosu
- 1 ceapa
- 1 lingura de orez
- 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui
- o mana de patrunjel
Pentru crutoane
- 6 felii de paine
Pun toate legumele curatate intr-o craticioara de 2 litri, ca sa incapa bine toate.
Pun apa cat sa le acopere si pun oala la fiert, la foc mare, pe ochiul cel mare al aragazului, ca sa dea in clocot mai repede.
Adaug si orezul.
Cand a dat in clocot, mut oala pe un ochi mai mic si adaug o lingurita de sare.
Intre timp ma ocup sa fac crutoanele de post. Acestea se fac foarte simplu : tai felii de paine, de preferinta mai veche, si apoi tai feliile in fasii, pe care le tai in cuburi. Pun toate crutoanele pe o tava de aragaz si le bag la cuptor la foc mare pentru maxim 5 minute, fara sa plec de langa cuptor, pana cand sunt gata, pentru ca se pot arde. Verific din cand in cand, ca sa vad in ce stadiu sunt si cand sunt rumenite frumos, le scot din cuptor. Daca nu fac prea multe, pot sa fac crutoane la air-fryer, in acelasi timp ca si la cuptor.
Cam intr-o jumatate de ora, legumele si orezul sunt fierte. Procedez la fel ca si la supa-crema de telina cu unt, ou si smantana : strecor supa si legumele printr-o sita, pusa deasupra unei oale mai mici, de 1.5 litri, in care intra exact toata cantitatea de supa pasata.
Pun o parte din legumele si orezul din sita in blender , sa le pasez. Adaug si cateva linguri de supa in blender, ca sa se paseze mai bine. Apoi le vars in oala de 1.5 litri, peste zeama.
Dupa ce am pasat toate legumele, amestec totul bine cu zeama, adaug 2-3 linguri de ulei si supa e gata. Daca e prea groasa, mai adaug apa, pana cand se subtiaza indeajuns incat sa curga, ca o supa.
Comentarii
Trimiteți un comentariu