Cornuri pufoase pentru hotdog

Nu mananc prea des cremvursti, pentru ca nu orice fel sunt buni. Pana acum mancam cu placere hotdog de la Ikea, care sunt si buni si ieftini. Am mai cumparat si de la Meda, din cei facuti din pui. Dar am descoperit niste cremvursi buni de la o fabrica din Brasov, pe care ii pot lua doar in week-end, pentru ca atunci vin sa vanda la noi in sat, la o toneta. Zilele trecute am cumparat din nou cremvursti si pentru ca mi-am amintit de copilarie, atunci cand au inceput sa vanda hotdog si la noi, in Bucuresti, mi-am propus sa fac si eu cornuri pentru hotdog. Eu oricum fac paine acasa, inca de la inceputul pandemiei de coronavirus, asa ca nu a fost deloc greu sa fac aluatul de paine cu alta forma, dupa cum stiam ca arata cornurile pentru hotdog. Nu e mare inginerie, e acelasi aluat de paine de casa, pe care il folosesc si atunci cand fac chifle Kaiser sau franzela de casa, doar ca aceste chifle nu trebuie stropite inainte de a le baga in cuptor, pentru ca nu trebuie sa fie crocante, ci moi si pufoase. Si pentru ca oricum nu le fac atunci cand e post, aluatul trebuie sa contina lapte si unt.

Ingrediente pentru 8 cornuri


- 500 g faina de tip 000

- 125 ml lapte

- 125 ml apa

- 15 g unt (cam cat o lingurita)

- 1 lingura rasa de zahar

- 1 lingurita rasa de sare


Fac aluatul ca si la chiflele Kaiser, in bolul robotului de bucatarie. Aluatul trebuie sa fie putin moale, dar atat cat sa nu se lipeasca de bol si de maini. Daca se lipeste, mai adaug o lingura-doua de faina, cat e necesar. Eu am deja o cana pe care o folosesc mereu atunci cand masor lichidul, asa ca nu mai trebuie sa folosesc o cana gradata sau cantarul. Cana mea are 250 ml si pun cam jumatate lapte si apoi completez cu apa, dupa ochi. Nu trebuie sa fie chiar cantitatile exacte, ci aproximative, ca nu e cozonac. Totul e sa fie 250 ml de lichid la 500 g faina. Adun aluatul ca pe o minge in bol, acopar bolul cu un servet curat si il las apoi sa creasca timp de o ora. In acest timp aluatul isi dubleaza volumul, ca si la painea de casa.

Cand aluatul a crescut, il scot din bol, il fac sul si il impart in 8 parti egale, ca si la chiflele Kaiser. Modelez fiecare bucata in forma de bila si le asez pe toate pe blatul de bucatarie. 




Incerc sa le fac pe toate cam de aceeasi marime, de aceea mai iau cate o bucatica de coca de la o bila mai mare si pun la alta mai mica, daca e cazul. Apoi le modelez in forma de corn, fara sa le mai las sa creasca inainte.




Iau fiecare bila si o intind cu mainile, ca pe scovergi, apoi pun aluatul latit pe masa de bucatarie.

Il mai latesc putin, daca sa strans, avand grija sa ii dau o forma ovala putin subtiata la capete. Apoi rulez aluatul cu palma si gata, am obtinut un corn. Il asez pe tava in care am pus hartie de copt, cu marginea petrecuta in jos.




Procedez la fel si cu celelalte la fel, acopar tava cu servetul si apoi le las sa creasca timp de 30 de minute.




Dupa 20 de minute - adica, cu 10 minute inainte de a le pune la copt - dau drumul la cuptor sa se  incalzeasca la foc potrivit spre mare de 200 C.

Cand cuptorul s-a incalzit si au trecut cele 30 de minute, cornurile sunt crescute frumos. 

Le pun la copt in cuptor asa cum sunt si le las timp de 25 de minute, pana cand se rumenesc si sunt aurii. Eu fac cateva si cu sare deasupra - pentru ca ii plac sotului meu - dar pe acestea trebuie sa le stropesc cu apa si apoi presar sarea grunjoasa.

Le scot din cuptor dupa 25 de minute, cand sunt aurii deasupra si le las sa se raceasca la temperatura camerei, care nu trebuie sa fie mai mica de 20 C.

Sunt foarte moi si pufoase.


Apoi le tai pe din doua si pun la mijloc un cremvurst  - sau doi, dupa gust. 






Adaug mustar si gata hotdog-ul! 



Este delicios, moale si foarte gustos! Cui ii mai trebuie sa cumpere hotdog?




Pofta buna si voua si spor la treaba!

Comentarii

Postări populare