Salam de biscuiti cu unt de arahide



Este un "dulce" de post, care se face foarte rapid si este foarte gustos. Este o reteta americana asemanatoare salamului nostru de biscuiti, dar mult mai simpla si mai rapida.Ce-i drept, si cantitatea e mai mica, cam de 2 portii.
Intr-o zi de post, pot sa fac acest "salamior" din care tai cateva felii, pentru a avea un desert.


Ingrediente pentru 2 portii

- 1 lingura plina de margarina
- 1 lingura cu varf de zahar pudra
- 1 lingura cu varf de cacao
- 1 lingura de unt de arahide
- 4-6 biscuiti digestivi sau Petit-Beurre
- 1 lingurita de esenta de rom
- 1 lingurita de esenta de vanilie (sau un plic de zahar vanilinat)

Intr-o craticioara mica de 1/2 de litru, pun margarina, untul de arahide, zaharul si cacaoa - eventual plicul de zahar vanilinat.
Pun craticioara pe ochiul cel mai mic al aragazului si las focul la mic.

 

 

 

Cand margarina si untul de arahide se topesc, amestec cu o lingura, pana ce compozitia se omogenizeaza.


Sting focul si adaug esenta de rom si biscuitii, pe care ii faramitez pe loc, cu degetele.

 

 

Amestec bine biscuitii cu crema. Pe moment, crema cu biscuitii arata nelegata, dar atunci cand se inmoaie biscuitii si crema se intareste, arata chiar ca un salam.
Pun o bucata de folie de aluminiu, de plastic sau de copt, pe blatul de bucatarie si procedez exact ca la salamul de biscuiti. Presar o lingurita de zahar pudra si una de cacao pe mijlocul foliei, apoi vars deasupra amestecul cu biscuiti.

 

Strang amestecul cu folia, adunandu-l ca sa se lipeasca bine.

 

Il infasor bine cu folia si il strang la capete.


Pun salamul in frigider pentru 30 de minute. Este indeajuns ca sa se raceasca si sa se intareasca.
Scot salamul, desfac folia si il tai felii sau chiar bucati mai mari.

 

 

Este foarte gustos si atat de usor de facut!
Ca decor, am copiat o idee de la Chefi la cutite. Am pus o furculita mica pe farfurie si am presarat cacao, apoi am ridicat fur culita si a ramas urma alba. Foarte dragut!

 

 

Pun feliile de salam de biscuiti si gata, pot sa il servesc.

 
Pofta buna si voua!

Comentarii

Postări populare