Cum sa decorezi salata de icre in forma de peste



Cand eram copil, mama mea obisnuia sa decoreze salata de boeuf, salata de icre, dar chiar si o farfurie de mancare obisnuita. Ea mi-a insuflat placerea de a aseza frumos mancarea in farfurie, desi nu era bucatareasa si gatea doar pentru noi doua acasa. Asa fac si eu acum, de cate ori am ocazia si asa cum ma pricep. Nu am eu atat de multa imaginatie ca mama si nici prea multa stiinta in ale "platingului" modern, dar incerc sa ma experimentez.
De aceea, atunci cand am ocazia si imi vine vreo idee , decorez mancarea, chiar daca nu e pentru o masa festiva.
Asa am facut zilele trecute, cand am facut o salata de icre cu gris. Era dezlegare la peste si pentru micul dejun aveam aceasta salata de icre, plus o bucata de somon afumat. Asa ca iata ce m-am gandit eu : sa o decorez cumva, nu doar sa o pun in castron, ca de obicei. Ce daca o mancam imediat? M-am gandit sa fac o forma de peste din salata de icre si sa pun deasupra fasii de somon afumat, ca niste solzi. Aveam o bucata de somon afumat si stiam ca se rupe fasii, care par bucati separate.

 

 

M-am migalit putin, dar a iesit ceva frumos!
Am pus si ochi si solzi pe burta din felii de castravete si urechea din coaja de la o felie de castravete.

 

 

 

Pofta buna si spor la treaba, daca vreti sa faceti si voi !

Comentarii

Postări populare