Budinca de paste cu pui si sos bechamel



A descoperit o reteta foarte gustoasa a faimoasei Mary Berry, foarte cunoscuta ca chef in UK. Imi plac foarte mult retetele ei, de aceea m-am hotarat sa fac si aceasta reteta  cu piept de pui si paste.
Ani de zile am folosit pieptul de pui mai mult pentru snitele sau pentru shaorma, de aceea, o reteta diferita a fost mai mult decat binevenita. Se face foarte repede si usor, iar gustul e deosebit.
Eu am facut doar doua portii, pentru ca nu am fost mai multi la masa si nu voiam sa ne mai ramana pentru a doua zi, desi cred ca ar fi fost buna si incalzita. Dar asa, fierbinte, a fost delicioasa!

Ingrediente pentru 2 portii in castronul de Jena cu diametru de 15 cm

- 1/2 piept mare de pui
- 1/4 lingurita boia dulce
- 1/4 lingurita sare
- 100g paste scurte (tuburi sau spirale)
- 1/2 ceapa
- 25 g unt
- 1 lingurita cu varf faina 25g
- 350 ml lapte (3/4 cana mare)
- 50 g cascaval ras (de preferinta, parmezan)
- 1 rosie
- 1/4 lingurita sare
- 1/2 lingurita mustar Dijon

Am pus la fiert pastele in apa cu sare. Am adaugat si ceapa tocata marunt.

 

Am taiat in fasii pieptul de pui  si l-am pus intr-o punga cu fermoar (zip).

 

Am adaugat o lingurita de boia dulce, sare si piper peste pui si am inchis punga.

 

Apoi am amestecat zgaltaind punga, in asa fel incat sa se amestece toate bucatile de pui cu boiaua, sarea si piperul.


Am pus puiul la prajit la foc potrivit, intr-o tigaie in care am pus putin ulei.

 

Dupa 2 minute, le-am intors pe partea cealalta si dupa alte 2 minute a fost gata. Am lasat puiul acolo in tigaie.


Intre timp s-au fiert si pastele si le-am varsat intr-o strecuratoare.


In alta tigaie am facut sosul bechamel la foc mic : am pus o bucata de 50g de unt, pana cand s-a topit am adaugat 50g faina si am amestecat, apoi am adaugat cate putin din cele 350 ml de lapte, asa cum fac sosul bechamel de obicei.

 

 

 

 

Cand am terminat de pus laptele, am adaugat sare si piper, dupa gust - cam cate un varf de lingurita - si o lingurita de mustar de Dijon.

 

Am amestecat si am adaugat si 2/3 din cascavalul ras. Nu am avut parmezan, dar mai aveam o coaja de cascaval afumat si am adaugat cascaval normal.

 

Am amestecat cascavalul in sos.


 Am adaugat paste scurse peste sos si le-am amestecat bine, cu grija.

 

Am uns cu unt castronul de Jena care are 15 cm in diametru si are capacitatea cam de 1 litru.

 

Am pus in castron un strat de paste, apoi am intins toate bucatile de carne.

 

 

Am pus restul de paste cu sos si am presarat deasupra restul de cascaval ras

 

Am pus rosia tocata marunt.

 

Am dat la cuptor budinca, la foc mare spre mediu de 200C, pentru 30 minute, pana cand s-a rumenit deasupra.

 

Budinca inca mai clocotea, asa ca am mai asteptat vreo 10 minute, pana cand s-a racorit putin.


 Am servit budinca inca fierbinte.

 

A fost delicioasa! Seamana la gust cu celelalte paste cu pui cu smantana si ciuperci, dar totusi e putin diferita.


Pofta buna si voua!


Comentarii

Postări populare