Fursecuri cu vin
Se fac ca si fursecurile cu sampanie si pot fi niste delicioase dulciuri de post, chiar daca au vin. De fapt, alcoolul din vin se evapora la copt, dar ramane gustul de vin.
Eu le-am facut dintr-un pahar de vin cu care nu stiam ce sa fac, pentru ca nu ma prea incanta vinurile cumparate de la magazin. Si cum aveam aceasta reteta, m-am gandit sa o fac. Sursa este aceeasi emisiune "La Prova del Cuoco" de la Rai 1, canalul televiziunii de stat italiene. Era o vreme cand eram somera si stateam acasa, deci ma uitam mult la TV. Pentru ca imi place limba italiana, m-am bucurat sa am canale TV din Italia, sa le urmaresc. Si uite-asa am gasit aceasta emisiune simpatica, la care vedeam multe retete bune si usor de facut. Imi notam fiecare reteta pe care o consideram buna de facut, iar daca nu reuseam sa imi notez, puteam sa le gasesc pe teletext...asa era pe vremea aia, cand inca nu exista Facebook, nici Instagram sau bloguri culinare. Am pastrat caietele cu retete...vreo 2 agende groase, pe care le consult din cand in cand, cand vreau sa caut o reteta anume. Intai am notat reteta de fursecuri cu sampanie, dar dupa cativa ani au facut si reteta de fursecuri cu vin, aproape la fel cu prima.
Asadar am cautat reteta de fursecuri cu vin si am facut-o. Ca si fursecurile cu sampanie, si acestea sunt gustoase, crocante si usor de facut.

Ingrediente pentru 2 tavi de fursecuri
- 1 pahar cu vin
- 1 pahar cu zahar
- 4 pahare de faina
- 1 pahar cu ulei de floarea-soarelui
- 1 lingurita de praf de copt
- 1/2 pahar de nuci macinate (cine vrea)
- 1 plic de zahar vanilinat
Pentru decor
- 3 linguri de zahar tos
Am pregatit intai tava de aragaz, pe care am pus o foaie de copt.
Am dat drumul la aragaz la foc mediu de 180C, ca sa se incalzeasca pana cand am facut fursecurile.
Am amestecat toate ingredientele intr-un castron mare. Am pus intai zaharul, apoi faina, zaharul vanilinat si praful de copt si am amestecat putin.






Am facut un loc in mjloc cu mana si am varsat acolo uleiul si vinul.


Apoi am amestecat totul cu mana, pana cand s-a format un aluat vartos.


Apoi am luat cate o bucata din aluat si am modelat-o ca si la fursecurile cu sampanie.
Am facut un sul subtire cat degetul pe blatul de bucatarie, pe care l-am rasucit, apoi l-am lipit formand un covrigel.




Am dat fiecare covrigel prin zahar tos, cat sa se lipeasca pe toata suprafata.
Apoi l-am pus in tava, pe foaia de copt.


Am dat prima tava la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu de 180C.
Intre timp am umplut si cea de-a doua tava, pe care am copt-o imediat ce am scos-o pe prima.


Au iesit niste fursecuri delicioase, crocante si mai ales, rapide.
Pofta buna si voua!
Comentarii
Trimiteți un comentariu