Cosulete de parizer cu oua ochiuri



Este o alta gustare calda, pe care am invatat-o de la soacra mea. Poate parea ca o mancare comunista, de pe vremea cand nu era carne si se folosea parizer, chiar si in mancare...e adevarat, asa le dadeau copiilor la gradinita! Doar ca asta se intampla pe vremea in care inca se mai gasea parizer, pentru ca apoi nu s-a mai gasit nici asta macar.
Ce vreau sa spun, e ca aceasta gustare e buna, chiar delicioasa, nu mai spun cat de bine arata. Conditia e ca parizerul sa nu fie din soia, ci, cat de cat, adevarat. Se stie ca parizerul adevarat nu tine mult si se strica. Cand eram eu copil, luam doar cate 200 g de parizer (ori salam), pentru ca maine luam altul. De ce sa fi luat cate 1 kilogram odata? Acum toti luam asa, cred ca din comoditate, sau poate pentru ca alimentarele nu mai sunt la orice colt de strada, cum erau pe vremuri - ori, poate, pentru nu gasesti produse bune peste tot. Luand asa o cantitate mare, sigur ca abia ai timp sa o mananci si incepe sa se strice. Tocmai de aceea, atunci cand avem prea mult parizer, mai facem cosulete cu ochiuri.

Ingrediente pentru 2 portii

- 4 felii mai groase de parizer
- 4 oua
- un deget de ulei in tigaie

Pun tigaia pe foc mic, cu un deget de ulei. Tai parizerul in felii mai groase, pentru ca asa ne place noua, sa simti cand mananci. Nu curat felia de membrana de deasupra, pentru ca aceasta face ca felia prajita sa se adune, formand un "cosulet". Pun feliile de parizer in tigaie si le las un minut, cam pana cand felia se aduna.


Las focul mic, pentru ca altfel, sare uleiul prea tare, parizerul avand apa multa in el. - se stie ca apa in ulei face ca uleiul sa sara in toate partile.

ATENTIE! PERICOL DE ARDERE CU PICATURI DE ULEI!

Apoi le intorc pe partea cealalta si le tin cam 30 de secunde, cat sa se rumeneasca putin.


Scot feliile de parizer pe farfurie.


Acum pot sa fac si ochiurile. Dau focul putin mai mare, la mediu. Presar sare, ca sa evit sa sara uleiul. Cand e destul de incins, pun oule, spargandu-le cu grija, chiar deasupra tigaii, asa cum se fac de obicei ouale ochiuri.


Cand sunt gata, le scot pe rand si le asez pe fiecare in cate un cosulet.

 

Acum putem manca, cel mai bine cu un catel de usturoi sau cu o rosie si paine proaspata.


Pofta buna!

Comentarii

Postări populare