Prajitura de post cu visine



Chiar daca suntem in Post, nu pot sa pierd ocazia sa fac si o prajitura cu visine. Este acelasi aluat ca pentru prajitura de post cu caise, dar metoda de asezare a fructelor este diferita - aceeasi ca la prajitura cu visine cu aluat de pandispan.

Ingrediente pentru o tava de 20/40 cm

Pentru aluat

- 2 cani de faina
- 1 cana de zahar
- 1 cana de apa minerala
- 6 linguri de ulei
- 1 lingurita de bicarbonat (sau praf de copt)
- 1 lingurita de margarina de copt (din pachet), pentru uns tava

Pentru umplutura

- o cana de visine
- 2 linguri de zahar

Ca si la prajitura cu visine, intai curat visinele de samburi, apoi pun zahar peste ele si le amestec, ca sa stea putin, pana cand pregatesc aluatul.

 

Dau drumul la cuptor la foc potrivit de 180C, ca sa se incalzeasca.
Ung intai tava peste tot cu margarina, apoi o tapetez cu o lingura-doua de faina, sucind tava, ca sa se prinda faina de toti peretii tavii.

 


Pentru aluat, procedez la fel ca la prajitura de post cu caise.
Pun toate ingredientele in bolul robotului de bucatarie si amestec un minut-doua, la viteza mica la inceput, apoi o maresc putin.

 

 

 

 

 

Torn aluatul in tava si bag tava in cuptorul incins la foc potrivit de 180C.

 

Ca si la prajitura cu visine cu aluat de pandispan, nu pun visinele de la inceput, ca sa nu se lase la fund.


Las intai aluatul sa se coaca timp de 5 minute, apoi ating usor cu degetul suprafata aluatului, care ar trebui sa fi prins o crusta in acest timp, deci nu ar trebui sa se lipeasca aluat de deget, mai ales pe margini.


In acest moment, scot tava afara din cuptor - dar inchid cuptorul la loc - si asez visinele in randuri, impingandu-le usor in aluat.

 


Dau tava din nou la cuptor, pentru inca 30 de minute, pana cand se rumeneste frumos deasupra.


Cand e gata, incerc aluatul cu o scobitoare, pe care o bag in prajitura. Daca iese curata si nu murdara de aluat, inseamna ca prajitura e gata. Daca scobitoarea iese cu aluat pe ea, mai las prajitura inca cateva minute. Dar, in mod normal, daca e rumena deasupra, prajitura ar trebui sa fie coapta bine.

 

Scot tava afara si las prajitura sa se raceasca in tava, timp de o ora. Apoi o tai in bucati, cat de mari vreau si o pudrez cu zahar, folosind o sita, pentru a avea un strat uniform de zahar pudra.

 

Prajitura e gata sa fie servita!

 

Pofta buna!

Comentarii

Postări populare