Clatite cu urda si marar
Ingrediente pentru aproximativ 10 clatite
- 1 cana de faina
- 1 cana de lapte (apa minerala sau chiar apa simpla)
- 2 oua
- 1 lingura de zahar (cine vrea)
- 1 lingurita de zahar vanilinat
- 1 lingurita de esenta de rom
- 1 lingura de ulei
- 1 ceasca de ulei sau unt topit pentru tigaie
Pentru umplutura
- o bucata de cam 1/2 de kg de urda
- 2-3 linguri de zahar pudra, dupa gust
- o lingura de unt, inmuiat la temperatura camerei
- 2 lingurite de marar tocat
Am facut aluatul ca pentru orice clatite.
In timp ce se mai odihnea putin, ca sa se umfle bine faina in el, am facut umplutura de urda.
Am pus bucata de urda intr-un castron mic.
Am adaugat untul inmuiat (pe care l-am scos afara cu 10 minute inainte de a face clatitele) si le-am pasat cu o furculita.
Am pus zaharul si mararul.
Urda e destul de grasa, dar si faramicioasa, totusi e nevoie si de unt, care o leaga si o face sa stea mai bine, atunci cand o pun pe clatite, fara sa fuga in toate partile.
Pentru a praji clatitele, am folosit o tigaie pe care o folosesc doar la clatite, care e antiaderenta. S-au dus vremurile in care faceam clatite in tigaie de tabla! Am pus tigaia pe foc mediu spre iute.
Mie mi se par mai gustoase clatitele facute cu putin ulei sau unt, decat cele facute in tigaia uscata. Asa ca torn cam o jumatate de lingurita de ulei in tigaie, direct cu sticla.
Am pus aluatul in tigaie, ca la orice clatite. Am aplecat tigaia pe toate partile, ca sa se intinda bine aluatul pe toata suprafata.
Am lasat sa se coaca timp de 10-15 secunde.
Clatita e bine coapta atunci cand are puncte rumene si pe a doua parte, fara sa fie arsa.
Pot sa o rulez si ca pe o sarma, evitand astfel ca umplutura sa cada din clatita..
De obicei fac doar 3-4 clatite, pe care le mancam la o masa. Restul de aluat poate sta in frigider pana a doua zi.
De obicei fac doar 3-4 clatite, pe care le mancam la o masa. Restul de aluat poate sta in frigider pana a doua zi.
Desi unora nu le place dulce si trebuie sa o fac sarata.
Am servit clatitele calde, cu smantana deasupra si cu un iaurt alaturi.
Le pot impaturi pur si simplu fara sa le mai rulez.
La fel de bune sunt si clatitele cu cascaval.
Pofta buna si voua!
La fel de bune sunt si clatitele cu cascaval.
Pofta buna si voua!
Comentarii
Trimiteți un comentariu