Spaghete cu ton



Pentru o zi de post in care era dezlegare la peste, fiica mea ne-a facut niste spaghete cu ton, care au fost delicioase. Luasem de la Lidl o cutie mare de ton in ulei si parca nu voiam sa mancam iar ton cu salata verde, ca de obicei. Oricum, era prea mult si trebuia sa mai facem si altceva cu el. De aceea, fiica mea a gatit aceste spaghete delicioase, asa cum a invatat ea in Italia, unde a stat mai multi ani. Se fac foarte repede si nici nu trebuie multe ingrediente, dar rezultatul e spectaculos.

Ingrediente pentru 2 portii

- jumatate de pachet de spaghete (cam 250g)
- cam 300g ton in ulei
- 2 catei mari de usturoi
- 2 cutii de rosii tocate
- 3 linguri de ulei de masline
- sare si piper, dupa gust

Ca si la spaghetele cu usturoi si ardei iute, a pus intai apa cu o lingurita de sare la fiert, pentru a fierbe spaghetele. De data asta, am luat spaghete de grau dur, de la Lidl, care pareau asemanatoare cu cele de la Barilla, pe care le iau de obicei.



Pana cand a dat in clocot apa, fiica mea a pus, pe alt ochi de la aragaz, o tigaie cu 3 linguri de ulei de masline, la foc mic. A curatat vreo 4 catei mari de usturoi, i-a apasat cu cutitul, cat sa se crape (cum am vazut ca fac chefii) si i-a pus asa, intregi, in tigaie cu uleiul, ca sa se caleasca putin.

 

Intre timp, apa a inceput sa clocoteasca si a pus spaghetele la fiert, la foc potrivit spre mare.


Apoi, a pus si tonul in tigaie, peste usturoi.

 

A adaugat si rosiile si a amestecat bine. A lasat sosul de peste sa fiarba la foc mic, timp de 8 minute, pana cand s-au fiert spaghetele.

 

Apoi a scos spaghetele fierte - cu lingura speciala de spaghete - si le-a pus in tigaie, peste sosul de peste, impreuna cu un polonic de zeama in care au fiert spaghetele, ca si la spaghetele cu ardei iute si usturoi.


A mai lasat sa fiarba 5 minute si spaghetele au fost gata sa fie mancate. Abia le asteptam!


Pofta buna si voua, daca vreti sa incercati!

Comentarii

Postări populare