Rulada cu gem
Ingrediente
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 5 linguri faina
- 1 borcan mic de gem, sau marmelada mai moale
Primul lucru pe care il fac e sa tapetez tava de aragaz cu hartie de copt. Apoi separ ouale : pun albusurile intr-un castron mai mare, in care voi face aluatul, iar galbenusurile intr-o canuta sau un castronel mai mic.
Pregatesc inca 2 castronele in care pun zaharul si faina, ca sa le am pregatite. Bat albusurile spuma cu telul (adaug si un praf de sare, ca sa se bata mai rapid), apoi adaug cate o lingura de zahar si bat bine cu telul, pana ce am incorporat tot zaharul. Adaug si galbenusurile, tot unul cate unul, iar la sfarsit faina in "ploaie" - adica presar cate o lingura pe toata suprafata aluatului, in timp ce amestec usor cu o lingura de lemn, de jos in sus, pentru a nu se lasa albusul.
Cand e gata, scot tava si o las putin sa se racoreasca, cam 2 minute. Apoi desfac cu grija hartia de copt de pe fundul blatului, dar las blatul pe aceeasi hartie.
Rulez blatul cu tot cu hartia de copt si las asa cam 5 minute, pentru ca blatul sa ia forma de rulada. Apoi il desfasor si il las sa se raceasca, tot pe hartie.
Cam in 10-15 minute blatul e rece si pot sa fac rulada. Intind gemul in strat subtire pe intreaga suprafata a blatului, pentru ca fiind atat de dulce, nu e bine sa fie prea mult gem.
Apoi rulez blatul si eventual, il infasor in hartia de copt ca sa stea mai bine pana tai rulada.
Comentarii
Trimiteți un comentariu